EN VANLIG VARDAG MED TRÄNING – ANTAL MÅLTIDER

Vaknar mellan kl 8-10.00 på morgonen och äter frukost ca 30 minuter senare beroende på vad jag lagar för något. Men det brukar oftast bli havregrynsgröt, risgrynsgröt eller bär, yoghurt och musli. Ca 1 timme senare är jag på gymmet och tränar, när jag kommer hem dricker jag min proteinshake eller äter en proteinbar/kvarg för att förhindra nedbrytningen av musklerna. Jag börjar jobba klockan 13.00 eller 15.00 varje eftermiddag så jag försöker vänta att äta min lunch så länge jag kan innan jag ska gå på jobbet.

Så till lunch efter träningen äter jag en måltid som innehåller alla beståndsdelar: Kolhydrater, fett och protein. Det blir oftast kyckling/fläskfile/lax med ris/quinoa/potatis/sötpotatis och sallad i mängder. När jag är lat (vilket händer ganska ofta haha) så äter jag 80 gram fiber-havregrynsgröt med 1 skopa proteinpulver och ringlar 1 tesked kokosolja ovanpå, det är jag nästan godast och jag blir mätt längst på.

Min middag på jobbet äter jag kring 18.00 eller senare och består oftast av en låg-kolhydrats måltid. Anledningen är att jag tycker att jag sällan känner att jag behöver öka kolhydraterna eftersom jag redan fyllt på depåerna under dagen. Middagarna består oftast av matiga sallader och matlådor från lunchen. Dagar när jag känner mig orkeslös och hungrig ökar jag självklart mängden mat eller äter en proteinbar extra. Det är viktigt att lyssna på kroppen och skilja på “att vara sugen” och hungrig, men är du smal och vill bygga muskler eller ska träna några timmar senare ska du inte oroa dig överhuvudtaget om du äter låg-kolhydrats middag eller inte, det är bara jag som inte är sugen på det helt enkelt!

På kvällen strax innan läggdags äter jag kasein/kvarg + bär/granola och hårdbröd + ägg/skinka.

Sammanfattning:
4 stora måltider: Frukost, lunch, middag, kvällsmål.
2 små måltider: Vid behov före lunch eller middag.IMG_4560

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

7 tankar om “EN VANLIG VARDAG MED TRÄNING – ANTAL MÅLTIDER”