ENKLA TIPS ATT VARIERA TRÄNINGEN

IMG_5854[1]
Fick inviga mina nya shorts från ICIW idag på mitt benpass! Videos kommer på Instagram idag @deniceemoberg!

Som jag skrev i tidigare inlägg så är kroppen smart och anpassar sig väldigt lätt efter dina vanor, och om du gör något tillräckligt länge och för ensidigt så kommer det tillslut inte ge samma effekt som i början. Det är därför väldigt viktigt att chocka kroppen och aktivera olika delar av nervsystemet, eftersom varje gång du gör något nytt så går kroppen i “försvar” och måste bygga sig starkare. 

Saker du kan ändra i dina övningar: 
1. Fokusera på den excentriska fasen mer och försöka hålla emot vikten så länge du kan – Du tröttar ut muskeln på en ny nivå under en längre tid men med färre repetitioner.

2. Öka vikten markant och fokusera på explosivitet – Perfekt för att öka tillväxthormonerna.

3. Super-set  – Leta efter mjölksyran i muskeln och fokusera på kontakten. Vikten bör vara tung från början och sedan ändrar du till lättare när du inte orkar mer, tekniken och tempot ska kontrollerat ända till slutet för bästa kontakt. Jag brukar göra ca 15 repetitioner sammanlagt.

4. Ta bort en övning för ett tag och lägg till en ny.

5. Pausa din repetition i den excentriska fasen 4-3 sekunder – Att hålla emot en vikt och sedan gå kontrollerat tillbaka i startpositionen bränner väldigt bra i musklerna, du kan även göra det explosivt beroende på hur tung vikt du använder och hur många repetitioner du tänkt att göra. Ju längre sekunder du tröttar ut muskeln ju färre repetitioner kommer du orka göra.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *