“ERFAREN, MEN JAG SER INGA RESULTAT LÄNGRE” – 7 TIPS

Jag förstår er som tränat ett tag att ni kan bli omotiverade när det inte händer något längre, det går segt och ni tror att ni hamnat i en platå. Det kan vara så men det behöver inte alltid vara musklerna som hamnat i en platå utan det kan vara sättet som du utför träningen på som gör att du hamnat i en ” platå”, eftersom ju längre du tränat desto mer kan du belasta muskeln och ju mer avancerad träning behöver du. Kroppen är van träningen sedan flera år tillbaka och därför tar det längre tid att bygga muskelmassa.

En nybörjare som utför lika tungt träningsschema som dig på 8 veckor kommer se större kontraster än vad du gör. Det är sanningen tyvärr. MEN vad kan man göra då?

1. Det är alltså jätte viktigt att du håller koll på vilotiden mellan seten och jobbar även i den excentriska fasen så du tröttar ut muskeln ordentligt.

2. Ändra övningarna och ändra ditt schema – Det som funkade från början kanske inte funkar nu eftersom du har byggt dig starkare muskler som kräver mer.

3. Våga lyfta tungt – som sagt, starka muskler kräver mer.

4. Variera med höga reps och låga reps – Se bara till att tekniken är korrekt oavsett. Bara för att du gör många reps betyder inte det att vikten ska vara lätt, du ska kämpa och det SKA göra ont de sista repetitionerna oavsett hur många du har som mål att göra.

5. Sök efter smärtan
– När det gör ont, det är då det händer grejer. Allt innan var bara uppvärmning 😉

6. Träna till failure
ett par veckor. ( räkna inga reps ) – Detta gör jag jätte ofta, typ hela tiden. Men oftast så blir “failure” på reps nr 8- 12, men i vissa fall på 13- 15 de om jag gör ett dropset och har med avsikt att göra många.

7. Ha tålamod – Gör det bästa du kan av situationen, snabbare än så kommer det inte att gå. Kroppen är ingen kameleont som ändrar skepnad så snabbt du kommer på ett gym. Så det finns ingen anledning till att deppa för att det går långsammare än förut, om du göt ditt bästa och har hög kvalitet på kosten och träningen så kommer det gå snabbt ändå, men på din nivå.
En högre nivå.

IMG_5468

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *