ETT SUNT TÄNK GER EN SUND KROPP

Hej! Har läst din blogg ett bra tag nu och tycker den är jätte bra och intressant!

Jag tränar oftast 5-6 gånger i veckan och oftast går jag på 2 pass. Hur många gånger i veckan skulle du rekommendera att ha vilodag? Tränar jag “bara” 5 gånger i veckan blir jag lätt beskriven på mig själv och har svårt att ta en vilodag, får även dåligt samvete.
Vet att jag inte borde ha det. Har du några bra tips för att kunna tänka att man förtjänar en vilodag?

Först och främst så är du din kropp. Hur du mår påverkar hela din kropp och ju mer stress du påfrestar kroppen ju mer stressad och trött blir du i huvudet. Fundera först på varför du får ångest och sedan på alla fördelar med att vila. Det finns ingen rekommendation på hur många vilodagar som är optimalt, det beror helt på vad träningen har för syfte. Jag lyssnar mycket på kroppen så mina vilodagar kan variera mellan 1-3 dagar i veckan beroende på hur jag känner mig. Och jag tränar ytters sällan 2 gånger per dag, det händer men det är ingen vana jag har.

Du har ju ett mål eller hur? Vad får dig att tro att du kommer få snabbare resultat om du tränar på ett sätt som ger motsatt effekt?
Om du vill nå ditt mål så behöver du ett sundare tänk för att få en sundare kropp. Det kan vara hjärnspöken som får dig att tro att 12 träningspass per vecka är optimalt. Städa bort dom och börja prioritera återhämtningen mer, jag kan nästan lova dig att du kommer må bättre i sinnet och se tydligare resultat på sikt.

Sen handlar det inte om att du ska förtjäna något, det handlar om att du ska hitta balans och harmoni i din vardag som gör att du längtar lika mycket till träningspassen som till vilodagarna.

GRUV2049

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

7 tankar om “ETT SUNT TÄNK GER EN SUND KROPP”