FÅR KRAMP OCH BLIR YR NÄR JAG TRÄNAR

Hej Denice! Grymt inlägg!! ????

Tänkte höra med dig om du kanske har något tips eller råd om vad man kan göra om man upplever sig yr (ibland även får kramper) vid hård styrketräning. Till en början går allt bra, men under exempelvis ett benpass kan yrsel och kramper i tårna lätt uppstå. Dricker mycket så tror inte det beror på vätskebrist. Bör man kolla upp detta?

Hej, om du tar pwo så kan det vara delvis den som ger dig yrsel av den höga koffeinhalten, och om du dricker mycket vatten så kan det ju inte vara det. Rent spontant känns det som om du har brist på magnesium. Jag minns när jag jobbade i hälsokostbutiken så läste jag att magnesium är en av de vanligaste mineralbristerna vi har i Sverige och kan bland annat orsakas av stress och hård träning som jag tror är vad som hänt för dig. Kramper och stickningar är ett typiskt tecken på det eftersom magnesium är väldig för saltbalansen i kroppen och cellernas, nervsystemet och musklernas funktion. Om du får långvarig och kraftig brist på magnesium så ökar även risken för inflammationer och andra sjukdomar i kroppen eftersom den är inblandad i så många viktiga funktioner i kroppen. Nu tror jag såklart inte att det är någon fara men jag vill bara påpeka man inte ska ignorera symptomen. Med fördel så tas magnesium med B-vitmaner och kalcium för att öka upptaget, dock har vi i Sverige sällan brist på kalcium så det behöver du inte äta extra, utan en multivitamin med hög halt magnesium tror jag skulle räcka för dig 🙂

Jag äter multivitamin + omega 3 varje morgon till frukost och zink & magnesium på kvällen innan kvällsfikat. Varför jag Väljer att äta det innan kvällsfikat är för att jag vill att kroppen ska hinna smälta det lite innan jag somnar eftersom magnesium även är bra för sömnen/lugnet och andra hormoner i kroppen.

IMG_8283

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “FÅR KRAMP OCH BLIR YR NÄR JAG TRÄNAR”