FLER PORTIONER ÄR BÄTTRE ÄN FÄRRE?

Hej! Jag har precis kommit igång med träningen efter många om och men, och jag måste säga att du är en STOR inspiration för mig ????

Jag har en fråga. Jag väger bara 49kilo och har nästan inga muskler alls och vill verkligen gå upp i vikt för att nå mitt mål! Så min fråga till dig är om man kan äta precis vad man vill tills man gått upp och har något att bygga muskler osv ifrån.

Är det bara bra för mig att välja den fetaste mjölken eller grädden, och äta extra stora portioner och fler gånger om dagen?

Hur än du gör om du äter 3 stora måltider per dag eller om du äter 6 mer normala är helt upp till dig.
Vanorna som du skapar nu kommer du få handskas med förr eller senare om du bestämmer dig för att göra en förändring. Så om ditt liv, med din vardag funkar bättre med 3 mål och ett kvällsfika innan läggdags så ska du äta så. Har du lite tid för att sitta ner och äta, och jobbar sent så kanske det är bättre med 3 stora mål.

Då kommer grädden in i bilden, har du som mål att gå upp i vikt och inte hinner äta ofta är det bättre med mer näringsrika måltider med högre andel kalorier som gör att du dels håller dig mätt länge mellan måltiderna och sen så behöver du inte oroa dig att du får i dig för lite.

Mängden är inte alltid allt, du kan äta fetare, proteinrikare mat och få i dig samma kalorier jämfört med 2 tallrikar kalorisnål mat. Frågan är hur du mår efter respektive måltid. Du måste hitta en lagom balans som du kan leva med utan att det blir problem för dig sen att äta dina måltider när du vill behålla vikten.

I detta fall känner jag rent spontant att du ska äta som vanligt med samma antal måltider du brukar äta men öka kalorierna lite där och lite här. Exempelvis att du väljer en fetare yoghurt, skär ner lite bananbitar och toppar med extra musli. Eller ett extra mellanmål, en extra köttbit till middagen osv. Det blir mest hållbart tror jag, då blir det enkelt att gå tillbaka till normala portioner/måltider per dag eftersom du inte har gjort överdrivet stora förändringar som kan skapa förvirring och osäkerhet annars när man är klar med “dieten”.

IMG_5133y

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “FLER PORTIONER ÄR BÄTTRE ÄN FÄRRE?”