FLERA DEFINITIONER AV HÄLSA

Alltså jag skulle kunna diskutera detta i all oändlighet.

Allt börjar inifrån det spelar ingen roll hur mycket grönsaker och protein du äter så länge du känner ett “måste” och det blir en stress. Det spelar ingen roll om du tränar 7 dagar i veckan om du mår dåligt av det och får ångest om du vilar 2 dagar, det är inte att ha god hälsa. En siffra på vågen som visar övervikt kan eller undervikt kan vara farligt för organ och det hormonella systemet och den kan visa om du är på rätt väg eller inte.

Jag bryr mig inte om vilken siffra vågen visar så länge jag mår bra i mig själv och hur jag känner mig, om då vågen visar 3 kilo extra och jag mår bra i den form jag är i så är det bara dumt att vilja gå ner/upp X antal kilo för att sociala medier säger att det är “ideal vikten”. Ideal vikten är den du mår bra av utan att skämmas.

Respektera och bli inspirerad av att vi alla är olika.Vi kommer alltid vara det även om vi har samma vikt och tränar samma träningsprogram så kommer våra kroppar att svara olika och resultaten likaså. Det finns SÅ många definitioner av ordet “perfekt” eftersom alla tycker olika, precis som med mat. Jag till exempel kanske tycker att hälsa är att utesluta socker helt och unnar mig ibland sockerfritt godis istället, medans en annan person hellre äter riktigt godis för att sötningsmedel inte är bra för kroppen, vi båda mår bra men ur hälsosynpunkt så har vi olika åsikter. Jag skulle däremot kanske inte må bra av att äta så mycket socker medans den andra personen inte skulle må bra av att veta att den får i sig onaturlig föda. Ser ni skillnaden? Vi väljer olika, vi tycker olika och så länge du mår bra av dina val du gör i livet så är det hälsosamt för DIG.

IMG_1709[1]

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

4 tankar om “FLERA DEFINITIONER AV HÄLSA”