FÖLJDFRÅGA PROTEINBARS

Fick en fråga hur jag tänker kring proteinbars och jag har 5 krav för att det ska vara en “bra proteinbar”

1. Kalori innehållet bör inte överstiga 230 kalorier per bar.
2. Sockerhalten ska inte vara mer än 5-10 gram
3. Proteinhalten bör inte vara lägre än 18 gram
4. Storleken spelar roll, gärna 50 gram eller mer
5. Smaaken!

Min favorit bar är Crunchy Peanut från Nutramino, den innehåller endast 2 gram socker, 21 gram protein, 237 kalorier och väger 60 gram. Men bäst av allt är att den smakar snickers 😉

IMG_1584 (1)

Ellen:
Ok, en följdfråga på det. Hur ofta tycker du man ska äta proteinbars som denna du rekommenderar? Varje dag? Ska jag räkna det som ”godis” som ska ätas när man är sötsugen och inte som bränsle varje dag efter träning. Jag är lika lång som du och väger 55 kg men vill ner några kg jag gått upp de senaste åren. Tränar 5ggr/v, det mesta är styrketräning och något pass i veckan kör jag cardio. Lång kommentar jag vet men vill gärna veta hur du hade tänkt om du var i min sits????

Svar:

Det finns inget rekommenderat intag på proteinbars, jag ser det som ett mellanmål/godis eller som ett alternativ att byta ut proteinshaken ibland. Även om du äter en proteinbar efter ditt träningspass så behöver du ändå få i dig en måltid som ger kroppen något att återhämta sig med de kommande timmarna efteråt.  Om du vill gå ner i vikt så bör du välja det nyttigaste alternativet att få i dig proteinet, en skopa proteinpulver blandat med vatten är cirka 100- 120 kcal (20 gram protein ) och en proteinbar är ungefär på 170-230 kcal (15-20 gram protein ) Så i ditt fall så skulle jag hellre dricka proteinshake efter träningen och bara äta bars när du känner att du behöver det som mest.

Jag tycker personligen inte att du behöver gå ner i vikt, vi är lika lång, väger lika mycket och tränar ungefär lika ofta så ät det du mår bra ut av och var inte rädd för att äta proteinbars bara för att de innehåller lite mer kalorier. Du behöver det garanterat om du tränar så ofta som du gör.

Kram!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

2 tankar om “FÖLJDFRÅGA PROTEINBARS”