FRÅGA: HAR DU GÅTT PÅ DIET OCH ÄTER DU SMÅ PORTIONER?


IMG_1397

Hej! Gillar din instagram o följer den inspirerande och bra med tips! Har du någonsin gått på diet för att få den kroppen du har med dem musklerna eller äter du som du vill? Och när du väl äter är de små portioner då ? / Sophie

Svar: Både ja och nej, jag har aldrig fått ett kostschema av en PT. Men jag har däremot periodvis ändrat mina val av måltider för att gå upp/ner i vikt men aldrig ätit en strikt diet bestående av enbart matlådor eller räkning av macros. Jag vet vad som är bra och dålig mat, jag gillar att läsa på innehållsförteckningarna för att jämföra olika livsmedel och utifrån det så väljer jag det nyttigaste alternativet som mättar bäst. Jag äter som jag “vill” och är inte rädd att äta stora portioner eftersom maten jag äter är oftast kalorisnål och gör att jag kan äta stora mängder utan att gå upp i vikt, jag prioriterar hellre en större portion med nyttig mat än att äta en liten portion “onyttig” mat som ger samma mängd kalorier.

Självklart skulle det vara gott att äta riktiga pannkakor med grädde och sylt eller pasta carbonara varje dag men det vill jag inte även fast det frestar. Istället brukar jag göra nyttigare varianter på olika recept, exempelvis proteinpannkakor eller byta ut baconen till rökt skinka.

/Denice

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.