FRÅGESTUND – AMNING, SOVRUTINER & HÄLSOSAMT TÄNK INOM TRÄNING FÖR VIKTNEDGÅNG

Ammar du?
Har du tagit något för att kunna amma?
Hur känns det med implantaten, känns det konstigt att amma med dem?
Ja jag ammar, jag har läst att det har många bra fördelar både för min och Vince skull. Och nej jag har inte tagit något eller gjort något speciellt för att kunna amma. Jag är glad och tacksam för att det funkar trots bröstförstoringen :).

Nej det känns inte konstigt att amma med dem, dock vet jag inte hur det känns utan när det är mitt första barn men eftersom allt funkar som det ska så tror jag inte att amningen har påverkats av operationen.

Vad är dina nattrutiner för Vince? Har du tips för att få han att sova längre? 
Jag tror att man ska fokusera mer på att få så många sammanhängande timmars sömn som möjligt än att få så många timmar som möjligt. Så jag sover hellre 4 timmar i sträck än att sova 5 timmar utspritt på natten då djupsömnen är väldigt viktig för återhämtningen, vi går därför och lägger oss senare än vanligt så hans sista amning blir så sent som möjligt för att han ska sova så längre in på morgonen. Han ammas oftast kring 00.00 – 00.30 och sover till 04.00 – 05.30 på morgonen innan han vill ha mat igen. Så då ammar jag han och sen somnar han om till 07.00 – 08.00 eller längre. Han brukar oftast äta lite längre stund den tiden och sedan vara vaken ett tag och somna om lagom till förmiddagen/lunch och sova ett par timmar igen.

Nu när det är varmt så ammar han betydligt mer ofta på dagarna dock 🙂

Hur många kilo ökade du de första 6 månaderna?
Ungefär 5 kilo och i slutet 6-7 kilo totalt tror jag att det blev.

Hur mycket vägde du innan och vad väger du nu efter graviditeten?
Jag vägde ca 58 kg på mina 163 cm och nu senast jag vägde mig så visade vågen 55,2 kg. Inte vad jag önskar så ska försöka gå upp nu så inte allt för mycket muskelmassa försvinner 🙂

Komma igång tips med basic övningar för viktnedgång med ett hälsosamt tänk?
Viktnedgång handlar om långsiktiga/kortsiktiga vanor med både kost och träning. Det går inte att utesluta något av dem och det är viktigt att skilja på de kortsiktiga vanorna och de långsiktiga. För jag antar att du vill behålla din nya hälsosamma kropp livet ut men samtidigt se snabba resultat för att hålla dig motiverad? 🙂

Så välj övningar som du tycker är roliga men som du vet är tunga och effektiva för att se det långsiktigt. Det kan vara övningar du tycker tar extra bra eller som du märker att du kan bli starkare i. Jag skulle rekommendera alla basövningarna, knäböj, axelpress, biceps curls, och marklyft i olika former, det kan vara i smith maskinen, med mini bands, fria vikter, med hantlar eller i en träningsmaskin av något slag. Listan kan göras lång. Jag älskar Hack Squaten, den både tar bra och jag har blivit stark i den övningen, vilket gör det motiverande och kul att bli bättre och bättre. Det viktiga är att du utmanar dig själv så du “tvingar” kroppen att växa sig starkare, så vilka övningar du väljer i slutändan är upp till dig. När du är motiverad att pressa dig själv så kommer resultaten därefter också.

Kortsiktiga mål kan vara att lägga in extra träning under kortare tid som du sedan minskar på efter ett par veckor för att återgå till ditt normala schema. Det kan vara extra konditionsträning, ett extra pass den dagen eller träna lite längre.

För MIG är detta ett hälsosamt tänk, men alla måste hitta sitt sätt. Träning ska inte vara något som stressar, speciellt inte under lång tid. Tänk över dina vanor och gör mer av det roliga helt enkelt! <3

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

2 tankar om “FRÅGESTUND – AMNING, SOVRUTINER & HÄLSOSAMT TÄNK INOM TRÄNING FÖR VIKTNEDGÅNG”