FRÅGESTUND – TRÄNING, ÅTERHÄMTNING, VINCE´S RUTINER, KOSTTILLSKOTT UNDER GRAVIDITET?

Hade du någon speciell träningsplan innan/under graviditeten för att underlätta återhämtningen efteråt?
Nej ingen “speciell” träningsplan. Jag körde på som vanligt med träningen med ca 4-5 pass i veckan men anpassade övningarna så de kändes bekväm och säker för den gravida kroppen. Jag skulle nog kunna påstå att jag tränade relativt tungt ändå för att vara gravid, jag ville upprätthålla styrkan och i slutet på graviditeten så var jag ungefär lika stark som innan. Så länge man tränar säkra övningar och inte gör något som känns fel så är det ingen fara, för mig gick det bra iallafall och det funkade 🙂 Nu vet jag dock inte hur kroppen reagerar efter snart en månads vila men det spelar ingen roll så länge Vince är frisk och mår bra.

Men svar på din fråga – Jag försökte träna som vanligt och var inte rädd för vikterna så länge jag utförde övningar som jag kände mig trygg med. I efterhand så tror jag att det hjälpte mig massor då det tog cirka 2 veckor innan magen var nästan helt tillbaka och cirka 3 veckor för att få tillbaka det mesta av elasticiteten i huden. Jag är dock inte tillbaka 100% men är verkligen jättenöjd med återhämtningen än så länge.

Ska du och Linus med på NOCCO summer tour i år?
Vi tänkte åka förbi Tylösand på Volleyboll turneringen men värmen har varit så hög så vi kände att det inte skulle vara snällt mot Vince då vi kämpat nog mycket hemma (med AC ) och i Norrland trots att luften är bättre där vid vattnet. Nästa år ska vi med och eventuellt Vince också ett par dagar.

Fick du skador där “nere” av förlossningen?
Nej eller inga dramatiska skador. Några bristningar ytligt på slemhinnorna bara så jag fick sy några stygn. Dock fick jag infektion i stygnen 4 dagar efter förlossningen som gjorde extremt ont. Svårt att sitta och smärtan pirrade ner till benen, men jag fick antibiotika för det så dagen efter första kuren så var smärtan och febern borta. Det var det enda 🙂

Tränade du magen under graviditeten?
Ja och nej. Första veckorna syntes det knappt så då körde jag på som vanligt och eftersom det är mitt jobb att visa övningar så filmade jag ett par magövningar och passade på att träna magen under den tiden. Men ju större magen blev desto mindre prioriterade jag just magövningarna, jag fokuserade på bålstyrkan istället då det hjälper förlossningen och krystningarna.

Åt du kosttillskott under graviditeten och isåfall från vilket märke?
Ja, jag åt multivitamin, järn och omega 3 på mornarna. Och magnesium och zink på kvällen innan läggdags. Det gör jag även nu och gjorde det innan graviditeten. Enda skillnaden var att jag tog halva dosen på omega 3 som det stod på förpackningen för gravida.

Jag gillar GreatEarth då jag inte mår illa av deras kosttillskott trots att jag tar dem på fastande mage ibland. ( inte sponsrat ) 

Vinces rutiner och är han snäll?
Vince är så liten ännu så hans rutiner är inte riktiga rutiner ännu men man märker ändå ett mönster. Han somnar för natten cirka 00.00 och sover till 04.00-06.00 innan han blir hungrig igen. Då tar jag han till vår säng och ammar han där, oftast somnar vi om båda två direkt och sen vaknar han igen vid 08.00 och vill ha mat igen. Gärna en längre stund. Sen är han vaken en liten stund och somnar om på förmiddagen och sen kan han sova nästa hela dagen med cirka 4-5 amningstillfällen beroende på om det är varmt eller om vi reser. När vi reser sover han mer och äter mindre. Och när det är varmt i hemmamiljö så kan han amma fler tillfällen men kortare tid.

Vi har märkt att hans rutiner rubbas lite när vi reser eftersom han sover mer då, och det gör också att han äter ikapp senare så nu försöker vi resa på dagen när han ändå brukar sova mycket 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

2 tankar om “FRÅGESTUND – TRÄNING, ÅTERHÄMTNING, VINCE´S RUTINER, KOSTTILLSKOTT UNDER GRAVIDITET?”