“FÖRST GÅ NER I VIKT OCH BYGGA MUSKLER SEN?”

 ” Ska jag börja med att gå ner i vikt eller ska jag bygga muskler och sedan deffa?

Svar: Utifrån mina kunskaper, vad jag lärt mig under 1,5 år jag tränat och läst så ska det bästa vara att gå ner i vikt först. Varför? jo eftersom när man har hög fettprocent i kroppen så har man högre procent östrogen i kroppen jämfört med den som har låg fettprocent och väger mindre, vilket innebär att om du går ner i vikt först och sedan fokuserar på att bygga massa så kommer du få bättre gensvar. Ni kanske har sett att en del överviktiga män kan till och med få kvinnligare bröst om de har otur.

MEN det betyder inte att du ska utesluta styrketräningen helt och bara träna konditionsträning, eftersom styrketräningen bryter ner muskeln på ett annat sätt och det tar längre tid för muskeln att återhämta sig, vilket innebär att du får en längre tids fettförbränning än om du sprungit på bandet i 45 minuter. Så det bästa är tror jag att man kombinerar styrketräning och konditionsträningen och ligger på ett lagom kaloriunderskott. Det är viktigt att hålla proteinintaget högt så proteinsyntesen blir större än nedbrytningen, på så sätt förhindrar du att musklerna bryts ner under tiden du ligger på kaloriunderskott.

Förra inlägget om Soya produkter blev lite dramatiskt när jag inte hänvisade till någon källförteckning så nu har jag googlat fram något som liknar det jag lärt mig. (Observera att jag inte tagit någon information från den sidan ) HÄR kan du läsa mer.

Kram!

IMG_2859

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 tankar om ““FÖRST GÅ NER I VIKT OCH BYGGA MUSKLER SEN?””