GRAVIDITETSVECKA 28 – ÖVA SIG GENOM SMÄRTAN INFÖR FÖRLOSSNING & VIKTUPPGÅNG

Nu har ännu en vecka passerad och hela 70% av graviditeten är gjord. Kan ni förstå hur snabbt det går?! Jag får fortsätta må bra än så länge så hoppas att det håller i sig ända till slutet nu, jag tror verkligen att träningen och min aktiva livsstil har hjälpt mig massor från smärta och trötthet.

Nu har jag även på gymmet börja “öva” mig genom smärtan, jag tänker att om jag inte har psyke att klara några repitioner eller övningar till hur fasen ska jag orka en hel förlossning, det får mig faktiskt sjukt motiverad att vilja klara det. Jag tänker också lite på andingen för att se om det hjälper, jag vet att när jag tränade många plank-övningar innan jag blev gravid så blev det enklare när jag fokuserade på andningen. Jag intalar mig att det är lätt och tar ett par djupare och lugnare andetag, då brukar det släppa lite och så får man göra så i omgångar tills man helt enkelt inte klarar av att stå mer.

Nu har jag som sagt inte gjort plankan på ett tag eftersom bebisen kan lägga sig fel och att trycket på magmusklerna kan få dem att separera ” lättare “.  Källan till varför varför plankan skulle vara dålig har jag tyvärr ingen länk att dela med mig av men jag tar det säkra för det osäkra denna gång och hittar på andra bålövningar som känns tryggare.

Minns ni att jag nämnde i ett par inlägg att styrkan började avta? Den har nu börjat kommit tillbaka och jag känner mig relativt stark igen så jag hoppas att det får hålla i sig ett tag nu innan jag börjar bli för tung 🙂

Min vilktuppgång har vart sparsam men ändå stabil, jag har gått från 58,5 till 63,5 ungefär ( kan skifta lite från dag till dag) vilket innebär en viktuppgång på 5 kg och just nu känns det bara som att allt satt sig på magen. Jag kan fortfarande se konturer från underliggande muskler m.m. Inte för att det är viktigt under en graviditet men jag menar att jag är tacksam att jag inte samlat på mig allt för mycket vätska och onödig vikt, även om det inte skulle skada att gå upp ett par kilon till, vilket jag garanterat kommer göra i slutet. Jag är glad att jag fortfarande känner mig någorlunda smidig helt enkelt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.