GRAVIDITETSVECKA 30 – VI GJORDE 3D ULTRALJUD

Tack fina ni för all omtanke om mitt förra inlägg, som tur är så mår jag kanonbra och har gjort varje dag sen detta hände. Vid förra barnmorsebesöket så bokade vi in en undersökning ( var bokat innan detta hände) som förhoppningsvis ska visa varför jag småblöder så ofta. Kan vara känsliga slemhinnor, lågt liggande moderkaka eller i värsta fall någon sjukdom/infektion, så jag hoppas verkligen att det inte är något allvarligt, jag mår ju som sagt väldigt bra i övrigt 🙂

Men nog om negativa saker 😀 Vi var på 3D ultraljud i måndags och fick se vår lilla kille för första gången, och jag kan säga att det var kärlek vid första ögonkastet. Känner till och med nu när jag sitter och skriver om det hur varm och glad jag blir i kroppen. Jag är nykär haha!

Det utfördes som ett vanligt ultraljud för er som inte gjort 3D ultraljud och det tog ungefär 25 minuter. Kvaliteten på ultraljudet kan skilja från person till person då typ BMI och hur mycket fostervatten som finns runt om kan spela roll. Hur bebisen ligger och hur moderkakan ligger kan också göra det lättare/svårare att få bra bilder men det får man reda på när man gör ultraljudet. Det som jag tyckte var bra med denna extra undersökning som vi betalade för själva för var att vi dels fick reda på att han ligger rätt med huvudet nedåt redan nu och att han inte hade någon missbildning i läppen ( LKG-spalt ). Nu kostade detta nästan 1900kr hos Vasamamma i Stockholm men vi ville verkligen göra det och kände att det var värt pengarna. Vi är supernöjda!

Angående träningen så har jag fått tillbaka styrkan och jag är typlika stark som jag var innan graviditeten, eventuellt mindre uthållig men det kan säkert bero på att jag andas för två nu och blir lättare anfådd m.m. Ganska sjukt hur det kan ändras till det bättre trots att jag kommer längre in i graviditeten. Trodde ett tag att jag började tappa styrkan lite men det går att komma tillbaka tydligen 😉  Idag vilar jag dock, helt utan anledning faktiskt. Mest på grund av att det är så sjukt bra väder ute och att jag kände mer för att jobba ikapp lite nu innan helgen då vi far till Norrland igen och hälsar på mina föräldrar. Jag ska även få träffa en av mina närmaste vänner som precis kommit hem från Afrika efter ca 5 månader, såå roligt. Vi har inte träffats sen jag berättade att jag var gravid, så för henne blir det nog en chock när jag kommer med min mage haha!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.