GRAVIDITETSVECKA 34 – MINSKADE FOSTERRÖRELSER, FÖRKYLD

Då var det Fredag igen och vi går in i ny vecka, vecka 35 denna gång. Jag har haft en händelserik vecka både jobbmässigt och personligt. Det har vart hög fart sedan förra veckan när jag var i Norge och spelade in träningsvideosen. Vi sov hemma en dag sen tog vi bilen till Danmark/ Köpenhamn och jobbade där med NOCCO när trekronor spelade sina VM matcher. Jag är egentligen inte så intresserad av hockey men tycker att det är en trevligt att umgås och göra saker. Och jag fick dessutom träffa danska NOCCO-gänget och se deras kontor.

Men påväg ner till köpenhamn så upplevde jag att jag kände minskade fosterrörelser som hade pågått sedan dagen innan. Jag kände hans rörelser ibland men var inte alls så stark och pigg som han brukade, väldigt trött skulle jag förklara det. Så i bilen ringde jag 1177 och bad om rådgivning eftersom vi inte var hemma i Stockholm och påväg till Danmark. Vi blev ombedda att komma in till Nyköpings sjukhus för att göra ett CTG.

Väl inne på sjukhuset så började de med att lyssna på magen genom någon “trätratt” haha, kika på bilden nedan för att se vad jag menar. Men efter det så klämde hon på magen för att se hur han låg, sedan satte dem på elektroner på magen som mätte livmoderns aktivitet och barnets hjärtfrekvens. På det viset kan man se hur barnet reagerar i samband med samandragning m.m.

Och så fick jag ligga på rygg i ca 35 minuter. Jag kan säga att det var det oskönaste jag varit med om, fick sådana värkar och ilningar ända ner till jumsken oavbrutet i 30 minuter. Barnmorskan lät chockad när jag berättade det så vanligtvis gör det nog inte ont, kan ha varit att jag låg obekvämt och att hon precis tryckt rejält runt livmodern. Allt såg bra ut enligt kurvan och bebisen reagerade normalt.

Efter det så gjorde vi ett ultraljud där vi kollade navelsträngen, fostervatten, och hjärtat noggrant. Vi frågade även om att se hur stor han var och hur mycket han väger (ungefär). Då mätte de skallbenet, lårbenet och bukomfånget och konstaterade att vi är några dagar före berkäknat datum som är den 28 Juni, och att han väger cirka 2100 gram just nu.

Jag glad att vi åkte in i efterhand. Jag skulle aldrig förlåta mig själv för att ha prioriterat jobb före bebisens bästa. Vi blev lite sena till Danmark men det var det värt och jag är tacksam att allt såg bra ut <3

Just nu sitter jag här och jobbar på datorn istället för att träna. Jag har blivit förkyld för första gången denna graviditet, jag trodde verkligen att jag skulle klara mig men tydligen inte. Måste vara våra hektiska veckor med flyg, miljöombyten, stress och lite sömn som gjort mig sårbar. Förhoppningsvis är jag piggare i morgon och kan träna mitt 4e pass denna vecka.

Bilden är lånad från google.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *