GRAVIDVECKA 25 – ÅTERBESÖK, JÄRNVÄRDEN & SPARKAR HÖGT UPP?

 Herregud vad veckorna går snabbt nu, tidigare räknade jag nästan ned dagarna innan jag gick in i nya vecka och nu känns det som om jag går in i ny vecka var fjärde dag! 

Denna vecka har jag också haft en bra träningsvecka med två benpass avklarat. Jag hade som mål att om jag ändå klarat tre veckor så borde jag klara månaden ut, så nu har jag bara ett pass kvar ( eventuellt två om jag orkar och hinner ).
Men för första gången idag på dessa veckor så var jag inte riktigt lika stark, inte jättestor skillnad men ändå så att jag reflekterade över det. Kanske beror det bara på dagsformen eller att det händer mycket i kroppen och jag närmar mig slutet på trimester 2, en annan sak skulle kunna vara att jag precis fick veta att jag hade ganska låga järnvärden och att det kan vara det som gör mig tröttare än tidigare träningsveckor.

På tal om mina järnvärden så var vi på återbesök hos barnmorskan för två dagar sedan, där kollade vi som sagt mitt järn, vilken blodgrupp jag och bebisen har, mitt blodtryck, mätte magen och lyssnade på bebisens hjärtljud.

Allt såg bra ut med bebisen som tur var, allt låg inom “normal gränsen”. Det var bara min mage som låg två centimeter under snittet när vi mätte. Svårt om veta om det är bebisen som är mindre eller om det är min kroppsform och bålmuskulatur som gör att den upplevs mindre. Intressant återbesök iallafall, nu får vi hoppas att det fortsätter gå bra 🙂 Vi funderar på att göra 3D ultraljud snart, har ni något bra tips på bra ställen man kan göra det på i Stockholm?

Förutom allt detta så märkte jag för ett par dagar sen att han sparkar väldigt mycket högre upp nu, tidigare var det bara strax över naveln men nu har jag sett sparkar nästan en decimeter ovanför naveln, men för det mesta så gillar han ligga lite längre ner.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke om “GRAVIDVECKA 25 – ÅTERBESÖK, JÄRNVÄRDEN & SPARKAR HÖGT UPP?”