GRAVIDVECKORNA 8 – 13 – BLÖDNING, ILLAMÅENDE, APTIT?

Eftersom jag inte har dokumenterat något av min graviditet ännu så tänkte jag börja med det nu då det kan vara ganska roligt att kolla tillbaka på, och också visa att en graviditet är olika för alla. Och om allt inte går vägen så kommer jag vilja dela med mig av det efterrsom det är en del av resan också 🙂

Jag fick reda på att jag var gravid i vecka 7. Då kände jag inte mer än att mina bröst ömmade och jag hade smått med mensvärk då och då men annars så var allt som vanligt.

Vecka 8-9 var i November förra året och just den månaden reste jag massor och allt gick relativt bra.. Det enda jag kände var extrem trötthet både dag och kväll, så på kvällarna kunde jag nästan känna mig full haha. Men i LA var det nog jobbigast då jag dessutom blev lite jet lagged. Jag satt på restaurangen med halsduk som filt och lyssnade mest på vad folk sa då jag var i min lilla egna bubbla. Annars brukar jag själv vara den som pratar och skämtar vid bordet. Den resan varade bara fyra dagar så jag hann precis vänja mig med tidsomställningen tills vi skulle åka hem och väl hemma efter massa förseningar och missade flyg så fick jag en blödning som varade 2 dagar med konstant molande värk över magen. Min första tanke då var att jag behövde stressa ner, jag hade inte känt mig stressad under månaden då alla resor varit så himla roliga men kroppen var svag och gav alla tecken på att jag behövde vila. Så jag vilade 2-3 dagar med nästan bara hemmajobb och bra mat. Helheten på denna månad gick bra men dessa veckor (8-9) var jobbigast då blödningen kom eftersom jag inte riktigt visste om den var ofarligt eller inte. 

Tröttheten fanns med mig ända till vecka 12 som värst, jag vilade mellan 3-4 dagar vissa veckor. Jag var aldrig så trött att jag ville sova ( hade massor med jobb och resor under den tiden som höll mig fokuserad) men svagheten i kroppen var mest påfrestande. Inte lika uthållig och jag fick väldigt lätt svindel efter varje set jag hade utfört, så pass att det svartnade för ögonen. Så jag började med järntabletter, extra kolhydrater och extra vätska innan träning och det hjälpte mig enormt faktiskt :). Vissa dagar tog jag även vätskeersättning innan bara för att säkerställa vätskebalansen ytterligare.

I vecka 12-13 försvann tröttheten succesivt men under denna period så ökade min hunger enormt, åt fasen hela tiden haha! Jag var mest sugen på bra matiga sallader, avokado, kokta ägg, ost i olika former och äpplen. Ungefär samma cravings som jag har fortfarande nu i vecka 22. Skillnaden nu är att jag inte känner suget HELA tiden, vilket är väldigt skönt även om jag äter väldigt mycket fortfarande.

Illamåendet har jag aldrig upplevt som ett problem, enda gångerna jag känt av det var i början på graviditeten då jag inte ätit på länge och blodsockret blev lågt så det kändes mest som ett obehag och försvann så snabbt jag åt något som tur var.

Bild från vecka 8  på ett gym i Los Angeles, jag gick in i vecka 9 direkt när jag kom hem. Blev alltid svullen på kvällarna men den lilla var så liten att det var inga problem att hålla in magen och dölja det.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

4 tankar om “GRAVIDVECKORNA 8 – 13 – BLÖDNING, ILLAMÅENDE, APTIT?”