HORMONRUBBNING AV HÅRD TRÄNING

Har precis läst ditt svar angående mens och träning. Jag själv har precis fått tillbaka min mens efter 8 månader utan den. Jag lyckades med det genom att ta en paus från träningen och åt väldigt mycket. Det tog totalt 5 veckor att få igång den igen.

Eftersom jag nu mår bra och är frisk så ska jag börja träna igen. Tror du att min mens stannar kvar om jag äter ordentligt med mat trots mycket träning. (5 ggr i veckan) kram!!

 

Svar: Ja du får verkligen inte välja bort maten när du tränar. Du behöver absolut inte frossa i dig mat men tillräckligt så du inte känner dig orkeslös och trött. Har du svårt att släppa kontrolltankarna över hur mycket mer du kan äta så ät mer av det nyttigaste alternativet och känn inget dåligt samvete. Kroppen behöver all kärlek och näring den behöver för att kunna växa sig starkare. Jag äter vitaminer/mineraler och omega 3 varje dag så kroppen orkar prestera maximal, jag tror det kan hjälpa dig med eftersom när kroppen har brist på något så säger den ifrån ( i ditt fall mensen ) eller så drar den in på andra delar som till exempel att du börjar tappa hår eller att du får uteslutande resultat av träningen, dvs att du bryter ner musklerna mer än vad kroppen orkar återhämta sig och då spelar det ingen roll om du tränar 5 dagar i veckan och äter nyttig mat om den nästan bara består av sallader och kyckling, du behöver alla beståndsdelar protein, kolhydrater och fett.

Du vet garanterat vad som är bra och dålig mat, så var inte rädd att äta av den bra maten även om den innehåller ibland lika mycket kalorier. Du kommer inte bli tjock, isåfall skulle jag varit överviktig nu och jag tränar lika ofta som dig. Kämpa på!

Kram Denice

IMG_4711

IMG_4709

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

6 tankar om “HORMONRUBBNING AV HÅRD TRÄNING”