HUR BEVARAR MAN EN NY VANA?

Rom byggdes inte på en dag.

När du bestämt för för att göra en förändring så är alltid början jobbigast eller lättast, beroende på hur motiverad du är. Hur som helst så kommer det komma en dag och/eller en period då du sätts på prövning. Den dagen kommer du vara omotiverad, oinspirerad och tycka att de gamla vanorna “funkar bättre” och känns lättare än det “påhitt” som du lurat på dig själv att börja med.

Antingen så blir du bekväm och ger upp, eller så fuskar du och tar ett “uppehåll” för att sedan börja om igen i morgon eller på måndag (som oftast aldrig blir av). Känns det igen?

Hur skapar man vana? Hur tar man sig igenom tuffa tider? Hur blir det hållbart?

1. För det första, ändra din attityd. Ta bort alla “ska” “måste” och “borde” det är ingen som tvingar dig, du vill detta egentligen, det var ditt val från första början. Du måste inte gå på gymmet för att få din drömkropp, du vill gå dit för att du vet att du mår bra av det och kommer ett steg närmare ditt mål.

2. Be om hjälp, det är nog enklaste sättet att få resultat snabbt och komma igång.

3. Rutiner, för att skapa en vana behöver du struktur från början. Det går inte att segla en båt i rätt riktning utan segel eller motor som driver den framåt. Även om du har ett schema att gå efter så är det ditt ansvar att du ser till att det blir av.

4. Du är smart, och bör vara MEDVETEN om att dessa dagar kommer att komma oavsett hur länge du hållt på. Varje gång du utmanar du utmanar dig själv att göra något som du egentligen inte “orkar” så kommer du känna dig stolt och oslagbar. Känslan när man har bemästrat sig själv och sina frestelser under jobbiga omständigheter är en otroligt härlig känsla.

IMG_0135 (1)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “HUR BEVARAR MAN EN NY VANA?”