HUR GÖR MAN FÖR ATT ÄLSKA SIG SJÄLV OAVSETT VIKT?

Hej!

Är en tjej som är 166 cm och väger runt 55, gymmar och har muskler men även överhudsfett. Äter bra mat men vad jag vill, har inget strikt angående mat. Vägde 48 förr och alla klaga på att man var för smal, vill inte va där igen men får tanken så ofta att ” tänk om man gått ner! . Hur gör man för att älska sig själv oavsett vikt?

Hej!

Det låter som om du har små elaka hjärnspöken i ditt huvud som försöker spela ett spratt med dig. Jag är 163 cm lång och väger 55.5 kg för tillfället, men jag har också vägt lika lite som dig en gång i tiden och då mådde jag inte speciellt bra. Jag var underviktig och vägde som minst 45 -46 kg. Människorna runt omkring mig blev oroliga och klagade precis som du säger. Jag förstår dem, det finns ingen anledning till att väga så lite. Du vet alla är så upptagna med hur dom själva ser ut att ingen egentligen bryr sig om du väger 50 kg eller 55 kg. det är ju bara att gå till dig själv. Du bryr dig mest om din egna vikt eller hur? Jag är övertygad om att du är fin precis som du är, och jag kan inte tänka mig att en kille eller tjej skulle tacka nej till att gosa med en partner som har kurvor.

Sen är det bara en siffra, en enkel siffra som egentligen inte betyder ett skit så länge du inte nöjd med hur du känner dig. Vissa dagar kan jag känna mig “ur form” och svullen och tycker att inga kläder passar, men när jag väger mig så är det samma siffra som dagen innan då jag kände mig i toppform. Visst är det konstigt? Den där siffran betyder ingenting så länge du låter hjärnspökena kontrollera din självkänsla. Du kan väga 45 kg och inte vara nöjd ändå.

Jag vet att det är svårt att ändra tankesätt, det är bara så. Det är inte enkelt. Men du behöver inte göra det svårare än vad det redan är. Har du lyckats intala dig själv att du kanske skulle älska dig själv mer om du vägde mindre så kan du intala dig själv att du duger som du är också, du kontrollerar dina tankar och ingen annan. Ta ansvar och gör något åt det. Du är starkare än du tror.

Kämpa!

IMG_8339

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “HUR GÖR MAN FÖR ATT ÄLSKA SIG SJÄLV OAVSETT VIKT?”