HUR HANTERAR MAN JOBBIGA SITUATIONER?

Jag fick en del negativ feedback kring min bröstoperation som ni vet och även några få kommentarer nu när jag tränat mitt första träningspass.  En kommentar bland annat där hon antyder att jag har en osund relation till träning och att jag bidrar till tjejers träningshets. Men så är det verkligen inte, första veckan var otroligt avkopplande utan träning och jag mådde jättebra redan efter ett par dagar. Jag äter en eller två stycken Alvedon om dagen, mest för att undvika inflammation, smärtan är nästan inget hinder för mig längre. Det ÄR jätteviktigt att lyssna på kroppen och det är precis vad jag gör, så om jag känner att jag är kapabel till att utföra ett träningspass anpassat efter mitt tillstånd så tycker jag att det är helt okej så länge jag mår bra av det. Och det handlar inte om att jag försöker stressa igång träningsrutinerna eller uppmana andra tjejer att träning är viktigare än vila för så är det inte.

Träningshets betyder att du tränar för att du känner att du måste och är mer fokuserad på snabba resultat än en hållbar livsstil. Jag tränar för att jag älskar atmosfären, musiken, svetten och endorfinerna. Jag blir lyckligare av det helt enkelt. Det är skillnad.

Nog om det, hur hanterar man negativ kritik ? Jag är helt ärligt inte van vid det men jag analyserar ofta människors beteende och har stor respekt för att alla tycker olika vilket har hjälpt mig massor.

Ingen människa är ologisk eller osmart bara för att de säger något “idiotiskt”, man är inte överens helt enkelt och vi har olika bakgrunder till våra åsikter . Skillnaden på mig och den personen är att jag försöker förstå min “fiendes” situation och varför han/hon uttrycker sig annorlunda än mig. Jag försöker alltid hitta en logisk förklaring till varför vi tycker olika medans min “fiende” endast lyssnar på sig själv. Det är viktigt att inte låta känslorna styra även om det är jättesvårt. När man låter känslorna styra så blir det lätt hänt att man ser tunnelseende och inte situationen i helhet.

Allt handlar om grundorsaken till ett visst agerande, och förstår du orsaken så ser du helheten och kan komma med betydligt smartare argument tillbaka.

Så, om någon säger till dig att du är dålig så ska du inte reta upp dig på anklagelsen utan öppna ögonen och se personen bakom anklagelsen. Varför känner den här människan ett sådant starkt behov av att trycka ned någon annan? Det behöver inte vara du som är dålig, det kan vara den andra personen som MÅR dåligt, och just i denna situation så fick du ta smällen. Ett typiskt exempel på detta är för oss som jobbat i butik och haft jobbiga kunder. Det finns kunder som blivit rasande arg på grund av en miss på kvittot, de påstår att man försöker lura dem och tycker att man är slarvig. Den här kunden kanske i just detta nu går igenom en sorg eller skilsmässa och då kan småsaker bli onödigt stora. Hade den här kunden varit balanserad och harmonisk redan innan hon/han handlade så hade kanske irritationen aldrig uppstått.

Det handlar om kommunikation säger dem? Nja, timing skulle jag säga. För när en människa är riktigt upprörd så spelar det ingen roll hur mycket du försöker övertala han/hon, den personen är inte mottaglig då. Vänta lite, låt personen få säga sitt och sedan kan du prata. Då är personen mer mottaglig och kanske lite lugnare. Och även om du kommer få stå och lyssna på massa skit i 5 långa minuter så är det värt det. För därifrån kan du starta en lugn konversation och undvika en spänd diskussion. Men ibland så kan det vara en god idé att be om ursäkt för att visa förståelse för att “fienden” blev upprörd. Det kallas vänlighet och empati även om ni inte har samma åsikter.

Hoppas ni får en fin söndag och att ni fick lite tips på hur man kan tänka i jobbiga situationer :)<3

DSC01819

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

9 tankar om “HUR HANTERAR MAN JOBBIGA SITUATIONER?”