HUR MÅNGA KALORIER ÄTER JAG?

Ja detta är en svår fråga eftersom jag inte räknar kalorier, jag har koll på vad som är kaloririkt och kalorisnålt och läser gärna på innehållsförteckningarna. Jag vet ungefär hur mycket energi min kropp gör av med och ungefär hur mycket jag stoppar i mig, jag äter bra mat och behöver alltså inte vara rädd för att gå upp i vikt när jag tränar ofta och rör mig mycket på jobbet, så att anteckna varje liten sak jag äter orkar jag faktiskt inte.

Min kropp gör av med ca 1370 kcal i vila och 2000 kcal för att behålla vikten vill du också veta vad din kropp gör av med kan du klicka här.

Men om jag skulle äta något nytt eller om jag är osäker på hur mycket volym en portion ger i kalorier så kan jag väga och räkna bara för att jag vill lära mig, nästa gång vet jag ungefär hur mycket det är.

När man har ett mål att nå tycker jag att det är roligt att räkna kalorier och det gör mig motiverad till att hålla fast vid måltiderna och inte småäta, men perioder då jag inte har något speciellt mål att nå t.ex att gå ner/upp i vikt så känns det meningslöst att räkna varje liten sak när jag ändå är nöjd med vikten, äter bra och tränar hårt.

IMG_5601

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke om “HUR MÅNGA KALORIER ÄTER JAG?”