HUR VIKTIGT ÄR DET ATT ÄTA DIREKT EFTER TRÄNINNG?

Hur viktigt är det att äta kring träningen om man överlag äter bra totalt under dagen? Så delade meningar kring det. Skulle verkligen uppskatta om du tog upp denna fråga i bloggen.

Hej! Min åsikt är att det är det generella intaget som spelar störst roll, det är ju så att bara för att du dricker proteinshake 30 minuter direkt efter träningen så bygger du inte lättare/mer muskler om du ändå inte får i dig ditt dagliga intag av proteiner. Ett annat exempel kan vara att du försöker gå ner i vikt. Det är majoriteten av dina nyttiga måltider som gör störst skillnad och inte den där salladen du åt i måndags eller chokladbiten du föll för på eftermiddagen.

Nu beror detta såklart på vad du har för mål och hur lågt ditt kaloriintag är. Jag kan tänkta mig att man bör vara mer noggrann inför hårda dieter och tävlingar men för oss “vanliga” som försöker leva hälsosamt och få en starkare kropp  (oavsett kaloriintag) så känns det mest logiskt att det är det slutliga intaget som ger bäst effekt. Egentligen så blir det samma sak också för deras del men tidsramen är nog mer strikt. Man kan med fördel alltid dricka BCAA under passet för att hjälpa återhämtningen lite och se till att musklerna får snabba byggstenar att arbeta med. Och har du dessutom ätit innan du träningen så behöver du inte alls oroa dig om det blir mat 1,5 h senare.

IMG_7012t

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

2 tankar om “HUR VIKTIGT ÄR DET ATT ÄTA DIREKT EFTER TRÄNINNG?”