HUSKUR MOT FÖRKYLNING

Jag blev sjuk i förrgår med både förkylning och feber på kvällen. Jag är egentligen aldrig sjuk ( det är första gången nu sedan höstas) men nu på slutet har jag haft så mycket att göra varje dag och stressnivån har varit hög. Så det har resulterat att på 1,5 månad har jag vid tre tillfällen haft både feber, virusinflammation i halsen och nu en mega förkylning. Därför tänkte jag att det kan vara kul att dela med mig av lite tips på huskurer jag har ätit/druckit alla dessa år som gjort att jag klarat mig mot de flesta åkommor.

Vitlök, ingefära, spenat, hallon, citron, omega 3, kokosolja, zink, D-vitamin och gurkmeja, honung, grönt te, vattenmelon och blåbär är några livsmedel och kosttillskott som jag använder och tycker är extra viktigt när du är sjuk eller håller att på bli. Förutom detta så finns det växtbaserade läkemedel som KanJang och Enchinaforce som jag tycker funkar jätte bra!

Jag försöker alltid att tillaga livsmedel som jag vet innehåller mycket näring försiktigt för att inte något ska förstöras, förutom till exempel morot och tomat. Dessa kräver tillagning för att kroppen lättare ska ta upp vitaminerna och mineralerna, och eftersom morot innehåller fettlösliga A-vitaminen. (Jag kan prata mer om detta i ett annat inlägg )

FRISK HALLON SMOOTHIE  1 PERSON:
100 gram frysta hallon
40 gram babyspelat
ca 20 gram (2 cm ) färsk ingefära
1-2 dl vatten

För sötare smak: Jag använde 1 liten skopa BCAA jordgubbssmak, men det går också att använda lite banan/mango/ananas/honung.

Hacka ingefäran i mindre bitar först sedan lägg i alla ingredienser i en mixer och mixa tills du är nöjd med konsistensen och blir den för stark kan du öka mängden av någon annan ingrediens som utfyllnad. Smoothien innehåller bara 70 kcal och är riktigt god!

IMG_1974

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

3 tankar om “HUSKUR MOT FÖRKYLNING”