” INGENTING HÄNDER, ÄTER JAG FÖR LITE? “

Hej Denice

Jag har en fråga till dig kring kost och träning som jag hoppas du kan hjälpa mig med. Jag tränar 4-5 gånger i veckan styrketräning. Mina kcal i genomsnitt på en vecka ligger på 1200-1300 men jag går inte ner i vikt! Äter jag för lite? På helgen brukar det bli en utgång och ligger då på på ungefär samma kalorier(räknar in dom i dagens energibehov) vad gör jag för fel? Tack för all inspiration!!

Vikt:72 kg
Längd:163 cm
Ålder:22 år

Kram
Ebba

Hej Ebba, jag skulle tippa på att din basala energiförbrukning ligger kring cirka 1450 kcal bara i vila och att din kropp hamnat i ett svältläge trots att ditt BMI är lite över det normala.

Ja du äter för lite. Det kan funka ett par veckor sen säger kroppen ifrån. Jag skulle rekommendera att du höjer ditt kaloriintag till 1600 kcal ett tag och sen att du lägger in 20 minuters konditionsträning efter varje pass för att komma på banan igen. Om du fortsätter såhär är jag nästan säker på att du kommer tappa mensen förr eller senare vilket kan leda till större problem sen om du inte ger dina organ och din kropp den näring den behöver för att den ska fungera optimalt.

Det finns alltid en anledning till varför kroppen säger stopp så du skulle också kunna köpa ett multivitamin tillskott som du kan börja äta, det är inte helt omöjligt att du har/ eller är på väg att få brist på något eller flera näringsämnen när du satt kroppen i ett svältläge som gör att den inte ens vill släppa ifrån sig fettmassa.

Jag är övertygad om att du är en ambitiös tjej som bara vill väl, men ibland är det svårt att se gränsen och man gör allt lite “för mycket” så det blir åt det motsatta hållet istället. Kämpa på!

Kram Denice

IMG_5082

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

16 tankar om “” INGENTING HÄNDER, ÄTER JAG FÖR LITE? “”