“JAG ÄR MOTIVERAD ETT TAG, SEN GER JAG UPP”

Hejsan!

Tycker du är grym och du inspirerar verkligen. Jag undrar bara om du har något tips på hur man ska göra för att hålla sig nyttig och äta rätt mängd mat. Jag själv börjar alltid bra i någon vecka, men får dippar efter ett tag och äter onyttig. Och så håller det på i perioder. Hur ska jag göra för att verkligen komma igång och sedan hålla mig där, tips.

IMG_0977[1]

Svar:

Hej absolut, jag förstår dig. Alla hamnar där då och då, och speciellt från början kan det var svårt när allt är lite ovant fortfarande med de nya vanorna.

Många drömmer om att få en fin kropp och tror att de kommer må så mycket bättre när de är nöjd med sig själv. Det är för visso sant att man mår bättre då, men många glömmer att detta är en livsstilsförändring. De tänker att om jag går på gym 5 dagar i veckan och bara nyttig mat så kommer jag få det jag vill ha, men när det väl kommer till kritan och blir jobbigt så ger de upp för att de fokuserar för mycket på resultaten och inte hur de faktiskt ska få detta att bli hållbart.

Du vet egentligen vad som är rätt mängd mat och vad som är för mycket. Det är ju bara att fundera hur mår du efter respektive måltid? Om du “råkar” äta onyttigt en Torsdag trots att du lovat dig själv att bara fuska på Lördagar så betyder inte det att hela veckan är förstörd. Det är endast den där måltiden som blev fel, samma sak med träningen. Skulle du vila en dag på grund av omständigheter eller att du faktiskt inte bara orkade så försöker du igen nästa dag. Det är alltså inte avgörande hur många gånger du ger upp utan det som är mest avgörande är hur många gånger du faktiskt försöker ta dig närmare ditt mål. Ibland får man ändra om sin väg för att nå sitt mål för att det ska bli hållbart.

Det mesta av alla framgångar och misslyckanden kommer från huvudet.
Du kanske behöver sänka din träningsintensitet och börja med att byta ut det viktigaste i kosten innan du vänder uppochner på hela din vardag och går från 0 till 100. Jag upplever att många jag hjälpt mår bättre av att sätta höga, men rimliga mål. Ett högt minimum att klara av helt enkelt,  oftast så blir de mer motiverad av att klara ännu mer eftersom de tänker att ” ja det där är det minsta jag kan göra för mig själv “ och därför bli det inget hinder varken fysiskt eller psykiskt. Så i slutet på veckan är de STOLT över att ha åstadkommit mer än vad de behövt. Och efter en tid blir dessa nya vanor en självklarhet och med tiden så höjs standarden.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *