JAG ÄTER VAD JAG VILL

Ibland funderar jag vad hälsosam mat egentligen innebär. Det finns en mängd olika definitioner av vad och hur du ska äta för att kroppen och DU ska må bra. Många ifrågasätter varför jag äter kött, mjölkprodukter, frukt och livsmedel med sötningsmedel och påstår att det inte är hälsosam mat: 

” Mejeriprodukter, socker och kött är inflammatoriskt ”  ”  Människor är inte menad att dricka komjölk ” ” Vegetarisk mat är det bästa, du äter för mycket kött” ” frukt innehåller socker ” och så vidare.

Men saken är att jag mår bra av detta och det är inte ohälsosamt att äta mejeriprodukter och det är inte “farligt” för kroppen att äta kött.
Att äta snabbmat och ta droger är farligt och ohälsosamt för kroppen. Det som står på internet är inte skrivet för DIG.  Jag tycker det jätte bra att vara medveten, men för att man inte ska bli galen så kan man inte snöa in sig i allt som står på internet, då skulle du behöva odla all mat själv och göra en utredning på sjukhuset för och se exakt vad DIN kropp och tarm mår bäst av.

För det är ju så att mejeriprodukter och kött behöver inte vara ett ohälsosamt för mig när jag har en fungerande kropp och god tarmflora medans den andra personen som har känsligare mage bör kanske välja en annan kost för att må bättre. Deras magar kanske saknar enzymet Laktas som ska bryta ner mjölkproteinet eller bra saknar vissa enzymer som gör de känsliga mot bara några få livsmedel. Ett exempel på det kan vara att de inte kan dricka mjölk men man äta maträtter med ost i. Det handlar inte om att man inte tål maten utan det handlar om känslighet, och det spelar ingen roll vad du äter.
Vi är alla olika känslig för olika sorters mat oavsett om det är mjölkprodukter, kött, socker eller grönsaker.

Eller ett annat exempel kan vara att man har fetma och diabetes i släkten, då bör man kanske utesluta all form av socker för att gå ner i vikt mest effektivt eftersom deras tarmar, celler och dess signaler reagerar annorlunda/ starkare på viss sorts mat och kan försvåra viktnedgången. Socker är såklart inte bra i någon form men det betyder inte att du ska sluta äta frukter, deras näringsvärden prioriteras högre än de få gram socker du får i dig på en dag av en frukt.

Så det var lite av mina åsikter på vad man “bör” äta – jag äter det jag vill för att jag mår bra av det.

IMG_6114 IMG_4152

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

18 tankar om “JAG ÄTER VAD JAG VILL”