JAG HAR SVÅRT ATT UPPSKATTA RÄTT MÄNGD MAT

Hej Denice, jag har svårt att uppskatta hur mycket man bör äta, de blir antingen för mycket eller för lite och så småäter jag istället. Skulle uppskatta om du ville skriva lite om hur du tänker kring detta.. kram

Hej!

För det första så finns det inget magiskt mått på “rätt” mängd utan i slutet på dagen så är det den totala mängden som spelar störst roll. Som bara en liten grej att man går ner i vikt när man slutar småäta. Själva måltiden i sig är också individuell, den som dietar inför bikini-fitness behöver vara mer noggrann på mängden av kolhydrater, fett och protein för att kroppen ska palla den tuffa dieten, medans den som vill vara hälsosam och ha detta mer som en livsstil så är det framförallt mängden kalorier och energi som gör störst skillnad på om du går ner eller upp. Du kan alltså variera din kost och äta lite av varje och ändå nå ditt mål så länge du håller dig inom ramarna på vad din kropp behöver för ditt specifika mål. Sen har man alltid (inte alltid kanske) en gräns i huvudet som säger åt en när det är bra, men när det är gott så tenderar man att äta mer för att hjärnans signaler säger åt dig att det är en positiv upplevelse.
Så när du kommer till en sån situation kan du fundera på behöver jag ge kroppen mer näring? vad ska du göra senare? kommer du behöva mer energi för att orka eller vill du bara ha mersmak av maten?

IMG_3804k

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “JAG HAR SVÅRT ATT UPPSKATTA RÄTT MÄNGD MAT”