KOMMA IGÅNG TIPS

 1. Rutiner – Börja med att sätta upp realistiska mål på hur många pass i veckan du tror att du kommer klara av. Även om du vill träna 5-6 dagar i veckan och är motiverad just för stunden så bör du vara medveten om att det är tufft att gå från 0 pass till 6 pass i veckan. Det är bättre att sätta ett mål på 3 träningspass och veta att det är det minsta målet att klara av, på så vis kommer det bli lättare och mer motiverande att klara av dessa tre pass för allt du gör utöver det blir bonus och du behöver inte ha ångest över att du inte lever upp till dina krav på “5-6 dagars målet”. I framtiden när du fått rutin på vardagen och träningen flyter på så kommer det bli super enkelt att klara av 5-6 pass.
  Alla börjar någonstans och det viktigaste är att du börjar på en nivå som motiverar dig att fortsätta och utveckla din nya livsstil.

 2. Övningar – Jag skulle rekommendera att börja med basövningarna eftersom dom är svårast och hjälper dig att effektivisera dina resultat med hjälp av tillväxthormonerna som frisätts när du tränar tungt och aktiverar många muskelgrupper samtidigt.

   Marklyft: Aktiverar i princip alla muskler i kroppen, antingen direkt eller indirekt. Främst rygg- och benmuskler och bål.

   Knäböj: Aktiverar i princip alla muskler i kroppen. Baksida-framsida lår, ländrygg, och bål. Dock arbetarna armarna inte så mycket.

   Bänkpress: Aktiverar många muskler i kroppen. Främst bröst, axlar, triceps.

   Militärpress: Tränar främst axlar, övre bröstmuskulatur och lite triceps och bål.

 3. Kosten – Byt ut det onyttigaste till något nyttigare och börja läs på innehållsförteckningar. Kolla in mina nyttiga och enkla recept här.
  Jag vill också påpeka att falla för en frestelse inte betyder att allt är misslyckat och tillåter dig att äta onyttigt hela dagen eller helgen – gör om och gör rätt nästa måltid.

  IMG_7506

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

3 tankar om “KOMMA IGÅNG TIPS”