LÄSARE SVARAR – SVENSKA BONDGÅRDAR HAR HÖG KVALITET OCH TRYGGHET

Alltså först och främst vill jag bara tacka för denna välskrivna kommentar, detta är precis mitt tankesätt kring detta och jag har inte kunnat skrivit det bättre själv. TACK <3

Läsare:

Suck… hen borde åka på ett besök till en svensk bondgård och se hur djuren verkligen har det. Vi har en jättebra djurhållning i Sverige, och ingen överdriven användning av antibiotika i onödan. Annat är det i andra länder, såsom Irland och Tyskland, praktiserat med veterinärer i Tyskland och där är man INTE rädd för att använda antibiotika i förebyggande syfte på friska djur. Vill man äta bra kött från djur som mått bra och med minimalt antibiotikainnehåll, köp svenskt kött!

Har många vänner som är bönder och deras djur är inte ett dugg stressade eller mår dåligt. De mår faktiskt väldigt, väldigt bra, har det varmt inomhus på vintern, får vara ute i rymliga hagar på sommaren, får gott om mat, får jättebra sjukvård när de behöver det, blir väl behandlade….

Istället för att skylla den globala uppvärmningen på korna och köttkonsumtionen tycker jag verkligen att man borde se över sitt bilåkande till exempel, jag tror att bilarnas utsläpp är en betydligt större fara för miljön än vad djuren är, som dessutom ser till att hålla naturen öppen och bidrar med gödning så att andra grödor kan skördas. Tror inte så många hade haft djur på gårdarna om man varken kunde använda deras kött eller mjölk. Och hur skulle Sverige/världen se ut om djuren slutar hålla betesmarkerna öppna? De har dessutom funnits i människans sällskap i över tusen år utan att bidra till någon vidare global uppvärmning. Visst har antalet djur (ex. kor) ökat, men man borde inte skylla 50% av den globala uppvärmningen på dem. Hur mycket har antalet djur ökat de senaste 60 åren och hur mycket har antalet bilar/utvinningen av olja/flygresor ökat de senaste 60 åren och när började den globala uppvärmningen märkas av på riktigt? Vad förstör naturen och miljön mest utseende mest? Djurens gröna beteshagar (som finns till stor del tack vare mjölk-och kött-produktion) eller bilarnas vägar? Vad vill vi lämna kvar till våra barn?

Mjölkprodukter är inte heller farligt. En del tror att mjölkprodukterna är en av anledningarna till att människan lyckats överleva uppe i norr. Mjölk innehåller enormt många viktiga ämnen vi människor behöver såsom D-vitamin, kalcium och protein. Mjölk och kött innehåller dessutom alla essentiella aminosyror (som kroppen inte kan tillverka själv) i en bra blandning.

Och korna tvångsmjölkas inte. Hade de inte mjölkats skulle djuren få väldigt ont i sina juver som skulle bli spända och ömma. De slutar inte producera mjölk bara sådär när/om man slutar mjölka dem. Se på automatiska mjölkkaruseller. Korna väljer själva att gå in där, vilket kan ses som ett tecken på att de mår bra av att mjölkas! Har en ko såriga spenar mjölkas den inte med sugkopparna, såren behandlas så att kon är frisk först. Vet hen om att man alltid kontrollerar spenarna och torkar rent dem innan man sätter på sugkopparna på djuren på de svenska gårdarna? Återigen borde hen besöka en bondgård ett par dagar och se hur verklighetens kött-och-mjölkindustri i Sverige ser ut, lärorikt och bra!!!

svenska-gårdar_Original
Bild lånad från scan.se

Jag må vara egoistisk som äter kött, men jag kompenserar upp det genom att använda miljövänliga färdmedel i så hög grad det går.
Visst kan man äta mindre kött, men för att rädda miljön bör vi i första hand dra ner på vårt resande med bil/flyg etc och välja matvaror som inte transporterats över halva jordklotet.

Denice skriver massa bra grejer och tar upp så mycket viktiga ämnen, jag är enormt glad att jag hittade hennes blogg! Men hennes blogg är precis som hon säger ingen faktasida, det hon skriver är inte ”the one and only truth” utan bara en kunnig individs tankar och åsikter kring olika ämnen och det är anledningen till att jag läser här. Man ska ta allt som står här med en nypa salt, precis som man ska göra med all annan information som går att hitta på internet och i tryckt form!

Denice du äger, sluta aldrig dela med dig av dina kloka tankar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

9 tankar om “LÄSARE SVARAR – SVENSKA BONDGÅRDAR HAR HÖG KVALITET OCH TRYGGHET”