LÅT INTE EKONOMIN BEGRÄNSA DIG ATT ÄTA NYTTIGT

Självklart är det bättre att välja ekologiskt och alltid köpa närproducerade livsmedel men alla har inte den ekonomin. Det är förståeligt att man inte vill betala 12 kr extra för två avokados som redan kostar ca 30 kr, det är också helt förståeligt att man inte vill betala 139 kr för 1 kg färsk kyckling när det finns fryst för halva priset. Men det ska samtidigt inte hindra dig ifrån att äta nyttigt, du kan fortfarande äta kyckling och du kan fortfarande äta avokado.

Skulle det vara så att det också känns slitsamt för plånboken kan man alltid välja ett ännu billigare alternativ så som skinka, bönor och fryst avokado.

För att vara lite ekomoni-smart så prioritera kvalitet och ursprung  på livsmedel du vet håller länge och du kan använda fler än ett par gånger och . Exempelvis kokosolja, oljor, nötter, fröer, storpack på grönsaker, bär, sädesslag, flingor, gryn, kryddor, kaffe, te, pasta, bönor, ris, bulgur m.m då får du mer för pengarna.

Medans engångsmatvaror så som filéer, kvarger, begränsade styck förpackningar m.m kan man prioritera normal kvalitet och med någorlunda rättvist ursprung.

IMG_2711

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

4 tankar om “LÅT INTE EKONOMIN BEGRÄNSA DIG ATT ÄTA NYTTIGT”