LÄTTKLÄDDA BILDER – VÄRDERINGAR

Vart går gränsen egentligen? Är det okej att lägga upp flex bilder även fast man inte tränar? Är det okej att spänna biceps men inte kunna ta en progressbild på sin rumpa som man slitit för? Måste man vara smal för att våga posta en bild på internet? Alla dessa frågor och alla olika värderingar gör mig galen, varför ska det vara sånt hysteri om en tjej solar topless, eller att en mager kille använder “spännislinne” fast han inte har några muskler, det finns så många varför i mitt huvud som jag inte får svar på. 

Jag får som sagt nästan ingen negativitet och det är jag SÅ tacksam för men det har såklart hänt och det har varit kommentarer så som ” varför tränar du bara i sport bh?” “du vill bara visa upp dig när du filmar sådär” “jaha nu har hon tagit ett kort utan byxor igen” men herregud jag gör bara min grej är och ingen seriemördare som försöker ta din pojkvän.

Vi ser ut sådär under våra kläder och vårt värde blir inte sämre för att jag väljer att lägga ut en lättklädd bild otränad eller inte. Det finns anledning till att tjejer och killar mår dåligt inför sommaren för att visa sig i badkläder. Det är helt och hållet samhällets fel som tagit ifrån deras självförtroende och sagt att han/hon inte ska se ut sådär. Anledningen till varför människor dömer varandra och uppfattar bilderna/kropparna olika kan bero på att vi är uppväxt och uppfostrad olika, vi har olika religioner och värderingar på vad vi tycker är okej och inte.  Jag tycker iallafall att man ska kunna posta vad man vill så länge man inte sårar någon, tjejer och killar ska kunna posta liknande bilder utan att bli dömd, det är ingen skillnad på bikini och underkläder man visar lika mycket hud och även om man inte tränar eller är smalast så ska man inte behöva gömma sin kropp för att samhället säger att du borde, du är fin precis som alla andra. Låt inte någon trycka ned dig, det finns alltid någon som tycker annorlunda och uppskattar det du kanske hatar med dig själv.

Och att folk lägger ut bilder på deras katter, mat och hus gör ingenting men när man tar en bild på sig själv så säger många att man bara vill ha uppmärksamhet och bekräftelse. Nej det är inte alltid så och vore det så, så vore det inget fel med det, för ALLA vi människor söker efter bekräftelse, är det inte från din pojkvän så är det från din mamma eller din bästa vän. Man vill känna sig sedd och behövd, det tillhör naturen att vilja vara med i flocken, ingen ska få ta det ifrån oss.

I mitt fall så har jag aldrig sökt efter bekräftelse på det viset, men jag har alltid tyckt om att bli sedd ända sedan jag var liten. Jag drömde om att bli popstjärna och jag har alltid varit den som talar mycket på möten. Jag har funderat på varför jag postar vågade progress-bilder och vad det ger mig, men jag har ingen aning för jag har aldrig haft någon baktanke med det hela utan jag tycker bara att det är roligt att träningen gett resultat för det jag kämpat för, och är varken stolt eller missnöjd eftersom jag fortfarande kämpar med mina mål.

IMG_7586

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

10 tankar om “LÄTTKLÄDDA BILDER – VÄRDERINGAR”