LEMON CHEESECAKE PROTEINFLUFF – SÅ GÖR DU

Får ofta frågor hur jag får proteinet så fluffigt, svaret är helt enkelt bara att det är kasein och det blir “fluffigt” av sig självt. Man kan alltså lätt blanda ut det med mer eller mindre vatten för att få tjockare eller rinnigare konsistens. Kasein är ett långsamt protein som passar extra bra när man vill fördröja upptaget av proteinet exempelvis innan läggdags eller som mellis för en mer mättande känsla. Motsatsen till detta protein är Vassle och Isolat som tas upp väldigt snabbt i kroppen och kan med fördel drickas direkt efter ett träningspass eller liknande. Eftersom det inte binder vätska på samma sätt så blir det inte lika tjockt heller så jag gör aldrig fluff på vassle eller isolat.

Ett hett tips för att få en ÄNNU godare konsistens på fluffet är att blanda kaseinet med lättyoghurt, det blir sååå lent och smakerna framhävs på ett annat sätt. Så här gjorde jag dagens fluff:

RECEPT 2 pers:
2 dl Cheesecake kasein ( NY SMAK FRÅN TYNGRE!! )
1,5 dl yoghurt
1- 1,5 dl vatten

Blanda allt och låt stå någon minut så tjocknar den lite till innan du häller över frukten. I botten på glasen har jag sockerfri granola med hasselnöt/cashew smak och kiwi. Ibland skippar jag vattnet helt och bara använder yoghurt och det går lika bra 😀

Trevlig helg hörni! <3

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 tankar om “LEMON CHEESECAKE PROTEINFLUFF – SÅ GÖR DU”