LUNCHMAT INNAN TRÄNING?

Hej, jag har en fråga till dig. Vad äter du för lunch om du ska träna någon timme efter den?

Jag vet att du tidigare gjort inlägg där du skrivit att du äter kvarg musli eller annat lätt innan träningen men det verkar passa dig som tränar på förmiddagen innan lunch. Jag hinner inte träna på morgonen så det blir oftast efter lunch och då vill jag gärna veta vad jag ska äta för att maximera min träning. Jag brukar äta någon kycklingsallad men efter att läst din blogg ett tag nu så verkar protein inte vara det bästa att äta innan träning? för att det tar tid att bryta ner?

Hej, ja det stämmer att vissa proteiner tar betydligt längre tid att bryta ner än exempelvis kvarg. Du kan absolut äta kycklingsallad, dock är den ganska energilös om man tränar strax efter. Så det du kan göra är att se till att din lunch innehåller någon form av kolhydrater också. Linspasta, bönor, fullkornsris eller potatis etc. Det kommer ge dig jätte bra energi på gymmet, och eftersom du redan ätit proteinerna flera timmar innan du blev färdig med ditt träningspass så kommer kroppen att ha möjligheten att använda sig av dessa proteiner som återuppbyggnad och återhämtning. Dock så rekommenderar jag självklart att du ska äter proteiner efter passet i vilket fall, men om det skulle vara så att det tar en timme innan du äter mat igen så är det ingen panik att du kommer bli katabol.

Du kan också ha tillbehör så som keso, kryddad kvarg eller fetaost på sidan om som en snabbare proteinkälla än kyckling så får du både långsamma och snabba proteiner.

Om jag vet att jag ätit en måltid som jag inte kommer få speciellt mycket energi av till lunch så brukar jag äta 1-3 majskakor precis innan jag tränar för att få snabb energi utan att behöva äta ett ytterligare mål med mat.

Hoppas du fick svar!

Denice Moberg

IMG_8694

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “LUNCHMAT INNAN TRÄNING?”