MIN ÅSIKT OM LÄSK: VÄLJ DETTA ISTÄLLET

Tack för en inspirerande och bra blogg! 

Jag har en fråga som skulle va intressant att höra din syn på, vad tycker du om cola-light och andra light-läsker osv?

Kram

Hej!

Alltså jag Resonerar som så att ska man dricka läsk så dricker jag ALLA gånger om zero eller light för att slippa sockret. Många blir beroende av exempelvis Cola och kan dricka en 1,5 liters flaska om dagen ( om inte mer ibland ) utan problem, och då pratar jag om både light och sötad cola. Det är varken bra för hälsan, vikten eller plånboken när det finns mängder av andra goda drycker att välja på som tillför mer än bara färgämnen och konserveringsmedel.

Jag minns när jag var i Brasilien på volontärresa med 7 tjejer från klassen, då åt vi buffé varje lunch på olika platser och det fanns antingen sötad saft/dricka, fet mjölk ( som inte smakade mjölk) och light drycker. Så valet var enkelt. Efter ett par dagar så började jag känna ett sug efter cola zero som jag inte känt förut, jag drack aldrig cola annars och plötsligt så kunde det bli två tre gånger per dag. Jag tyckte jag det var jätte gott ( godare än förut) och ville ha mer sen när jag blev törstig senare på dagen trots att det var vatten jag behövde. Det kallas beroende.

Nu idag, brukar jag dricka Loka eller Ramlösa istället för light-läsker om jag känner att jag vill lyxa till det lite. ( Det är kolsyrat mineralvatten med naturliga smaker och utan färgämnen för er som inte kommer från Sverige ) Dessa är billigare och hälsosammare för kroppen och i dagsläget blir jag aldrig sugen på Cola, Fanta eller Sprite längre utan jag föredrar faktiskt mineralvattnet nu och blir mer sugen på det. Det var bara en dum ovana som jag fick när jag for utomlands men ändrade den ovanan genom att byta ut till kolsyrat mineralvatten istället, det gick ganska snabbt och var inte alls svårt så det kan ni testa göra.

Jag vill också påpeka att jag inte är beroende av Loka eller Ramlösa bara för att jag bytt ut det.

IMG_0871

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

2 tankar om “MIN ÅSIKT OM LÄSK: VÄLJ DETTA ISTÄLLET”