MINA KOSTTILLSKOTT

IMG_2933

Jag har fått frågor om vilka kosttillskott jag äter och tänkte därför prata lite om det i dagens inlägg.

Whey Protein – Detta äter/dricker jag nästan alltid efter mitt träningspass och smyger ner det i maten under dagen ibland. Till exempel i gröten, yoghurten, pannkakorna och bakverk.

Kreatin Monhydrat Det här är ett kosttillskott som jag känner mig starkare av efter en tids användning och tycker funkar bra. Dock ska man ta det i perioder och göra uppehåll för bäst resultat och bli inte skrämd om du går upp 1-2 kilo för det är enbart vätska som försvinner när du slutar äta det. Kreatinet funkar som så att den omvandlar lagrad energi till rörelseenergi när du tränar och du får ökad prestationsförmåga.

Pre- Workout – När jag känner mig svag och trött hjälper det mig väldigt mycket att kicka igång träningen och slutföra passet ordentligt. Pwo innehåller ofta andra ämnen som Citrullin och Arginin som ger bra pump, Beta alinin som ökar prestationsförmågan och C vitamin som bibehåller en normal energiomsättning. Det var några få exempel och det kan skilja väldigt mycket från produkt till produkt.

Multivitamin/mineral – Det är super viktigt att tillföra kroppen extra vitaminer och mineraler när man tränar hårt flera dagar i veckan, för varje ämne har sin uppgift i kroppen och när det inte finns tillräckligt så kommer återhämtningen OCH resultaten bli lidande också. Det man ska vara försiktig med är att inte överkonsumera fettlösliga vitaminer eftersom det lagras i kroppen och kan bli giftigt istället och göra mer skada än nytta. De fettlösliga vitaminerna är A-vitamin,  D- vitamin, E- vitamin, och K- vitamin. Överskottet av vattenlösliga vitaminer kissar man ut.

Omega 3 – Skulle kunna skriva en hel artikel om varför man bör äta omega 3 men det får bli en annan gång. Jag äter det främst för att det är bra mot inflammationer, bra för immunsystemet, hjärnan, huden, ökad insulinkänslighet som leder till mindre fettinlagring, bättre muskelåterhämtning och sist men inte minst så ökar det proteinsyntesen och upptaget av aminosyror i samband med träning och proteinrik kost.

Övrigt lyx – Heat och proteinbars äter jag för att jag tycker det är gott och hjälper mig hålla tassarna borta från andra sötsaker 😉

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke om “MINA KOSTTILLSKOTT”