MINA MISSTAG

Alla är nybörjare någon gång och alla gör misstag, även jag. När jag började träna så hade jag inget speciellt mål, jag ville bara bli mer atletisk och få en snyggare kropp så jag tränade aldrig biceps eller vader för att jag kände att det inte “behövdes”,  jag ville ju fokusera på rumpan och axlarna för att få en snygg V form. Det är nästan pinsamt när jag tänker på det.

Men eftersom jag får många mail angående träningsscheman och rådgivning så märker jg att det är ingenting nytt att man inte vill träna till exempel bröst och biceps för att det är “tråkigt” och fyller inget direkt syfte. Men det är fel, det finns ett indirekt syfte att träna alla muskelgrupper. När du tränar tex. bröst så aktiveras andra muskler också så som axelpartiet bålmusklerna, vilket innebär att du effektiviserar din träning  och muskeluppbyggnad även på dessa delar trots att den primära muskeln är bröstmuskeln som arbetar. Förutom det så är det väldigt viktigt att få en jämn dos av tillväxthormoner för din utveckling. Så om du skippar bröst och biceps så får du 2 mindre doser och i slutändan så kan du ha fått sämre resultat än personen som tränar hela kroppen regelbundet. Nu skrev jag det väldigt enkelt och kortfattat, men förstår ni poängen?

När jag skippade biceps de första månaderna så blev mina ryggpass lidande. Jag blev så trött i armarna när jag gjorde dragövningarna att jag ofta fick kramp, speciellt i greppstyrkan och i underarmarna. Men sen när jag började träna armarna blev det en stor skillnad, jag blev starkare i hela ryggen och inte bara i biceps.
Så skippa inte någon muskelgrupp bara för att det inte är din prioritering!

IMG_2798

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

7 tankar om “MINA MISSTAG”