MITT FÖRSTA TRÄNINGSPASS EFTER OPERATIONEN + NYTT BOOTY PASS MED VIDEOS

Man får egentligen inte träna på 6 veckor efter operationen och många tjejer jag pratat med har inte klarat av något annat än vila de första veckorna, och det är lättförståeligt för de har ju ändå skurit i bröstmuskeln, men jag känner ändå att jag återhämtat mig fort. Jag visste inte om att jag inte får lyfta mer än 2 kilo under första perioden och gjorde jag nog ett flertal tillfällen utan att jag tänkte på det och jag har försökt att leva så normalt det går. Jag har inte undvikit något bara för att det gjort lite ont utan jag har bara varit väldigt försiktig och låtit de ta lite extra lång tid. Som att stödja sig på armarna när man kliver upp, skära saker, dammsuga eller att dra av sig tröjan över huvudet. Det är som svårt att be om hjälp när man bor själv haha 🙂 Så jag tror, i min teori att jag har hjälpt muskeln att hitta tillbaka genom att aktivera den dagligen i den mån det gått. Det kanske inte funkar så när det handlar om bröstoperation men efter 8-9 dagar kunde jag medvetet spänna bröstmusklerna, det ser ganska roligt ut nu när jag har implantat och rörelsen blir mer tydlig haha.. Men jag skulle inte säga att det är fritt fram att träna efter 9 dagar som jag gjorde, man ska lyssna på kroppen.

Dagen efter mitt träningspass så hade jag även lite träningsvärk i brösten trots att jag enbart tränade ben och la ingen vikt ovanför höften. Det har lagt sig nu 2 dagar senare och blev inte värre som tur var, men de är ändå ett tecken på att man omedvetet spänner hela stora delar av kroppen vid benträning. Jag använde ungefär samma vikter som jag brukar göra i vanliga fall men gjorde färre repetitioner totalt under passet. Jag ville inte riskera överbelastning men ändå se till att chocka kroppen med bra belastning så jag skulle få ut något utav träningen. Idag har jag hemsk träningsvärk i rumpan så det funkade bra! 🙂

 

 

 


Såhär såg mitt pass ut, jag fick väldigt bra kontakt i rumpan och alla oavsett nivå tror jag kan få användning av detta upplägg.

BOOTY SESSION:

Warm up free choice 10 minutes.

Abductor machine: 15 reps x 4 sets
Walking lunges finished with sumo squats ( video is coming up, I´ll update you):  To failure x 4 sets
Booty Builder machine/ Hip raises: 15 heavy reps x 6 sets
Kick backs in the machine with both legs/ cable machine ( videos is coming up, I´ll update you): 10 heavy reps x 6 reps
Squats in the cable machine with a belt: 10 reps x 4 sets

Rest 1 or 2 minuter between the sets.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

14 tankar om “MITT FÖRSTA TRÄNINGSPASS EFTER OPERATIONEN + NYTT BOOTY PASS MED VIDEOS”