MOTGÅNGAR – SÅ HÅLLER JAG MIG MOTIVERAD

Hej fina du! Först vill jag bara tacka dig för din positiva inställning och kämparglöd, man blir verkligen inspirerad av dig! Tack<333
Jag har styrketränat på gym ca 1 år nu och börjar tappa motivationen då jag inte längre tycker att jag ser några förändringar eller resultat vilket är väldigt tråkigt. Tror dom flesta har känt som mig någon gång att man äter, sover och tränar bra men att det inte händer något….
Du måste också haft motgångar, vad är det som får dig att fortsätta kämpa trots det? Hade verkligen uppskattat om du hade några tips!! Kram

Hej! naaw, tack 🙂

Ja absolut, det kommer och går hela tiden. Varje dag ställs man på prövning, det är så man utvecklas.
Jag skulle säga att du utvecklas nästan mest när du känner att du står stilla, din frustration borde få dig att vilja detta ännu mer. Det får dig även att reflektera över vad du kan göra bättre och ditt tankesätt kring din livsstil förbättras. Så egentligen står du inte “stilla”. Det gäller bara att fortsätta kämpa för det är som träningspassen som blir avgörande om du får resultat senare. Skulle du ge upp och göra sämre ifrån dig bara för att du har en tung period så skulle du aldrig komma ur den eftersom du missar framtida resultat. Nu är jag övertygad om att du inte är sån men det kanske är dags att uppgradera programmet du kör och utmana kroppen lite. Testa nya övningar,super-set, vinklar och ordning på dina övningar. Eller så ändrar du antal repetitioner och kör tyngre. Små förändringar kan göra mycket på sikt.

Man kan säga mycket och lova sig massor men när det kommer till kritan så kommer ursäkterna. Jag hatar det, för mig är det som att ständigt göra sig själv besviken. För har jag en gång klarat något så ska inte småsaker få hindra mig att göra det igen. Bara som ett enkel grej när man har en trött och hängig dag då man helst bara vill vara hemma men man går ner ändå och får till ett riktigt bra pass och endorfinerna sprudlar efteråt.

Så det som får mig att fortsätta kämpa oavsett vad det handlar om är att jag har bestämt mig, på riktigt alltså.  Jag försöker tänka på vilken känsla jag vill åt, vill jag bli besviken på mig själv eller vill jag känna mig stolt efteråt? Vad är mer värt? Och vad genererar det tillbaka till mig? Vad vill jag egentligen? Jo jag VILL ju lyckas och då VILL jag göra det som krävs, för att jag indirekt måste.

Kram

IMG_5973

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *