NÄR BLIR DET HÅLLBART?

Många ger upp när det blir jobbigt och omständligt, jag fattar precis. Jag hatar när saker tar tid och man ska gå “omvägar” känns det som för att få det man vill. MEN ibland är verkligheten så att det är det som krävs för att du ska få det du vill. Ibland är den krångligaste vägen den enda rätta vägen, och i vissa fall även den snabbaste trots omständigheterna. Och är det verkligen så omständligt som du upplever det? Du vill ju faktiskt detta egentligen.

Det kommer inte bli hållbart om du stressar fram dina resultat.
Jag minns när jag började träna vad jobbigt det kändes att allt var nytt, allt jag ville var att komma igång och köra stenhårt. Jag längtade verkligen till den dag jag kunde gå ner på gymmet och bara ha kul och känna mig självsäker. Att ta det lugnt och “mesa på” när jag väl hade bestämt mig var inte min första tanke, men för att det skulle bli hållbart och för att jag skulle bli duktig på teknik m.m så var den tiden väldigt värdefull. Jag övade nästan en hel månad innan jag kände att jag fattade vad jag gjorde, och hur det skulle kännas i musklerna när jag tränade. Det låter som en lång tid men eftersom jag tränade drygt 4 pass i veckan så är det inte så mycket tid för var enskild muskel egentligen om man tänker efter.

Dina hälsosamma vanor du skapar nu ska du kunna leva med, några blir tillfälliga och andra blir bestående.
Det funkar inte att bryta ditt vardagsmönster från 0 til 100 på samma dag och tro att det kommer kännas uppfriskande, det kommer stundvis vara jobbigt och det kommer finnas saker du kommer behöva ändra på med tidens gång. Observera att jag skriver “ändra” och inte “sluta”.  Bara för att du stöter på ett hinder under resans gång betyder det inte att du ska ge upp, du kanske helt enkelt inte gillar styrketräning eller att du helt enkelt inte vill stå varje söndag och göra meal prep.

Innan du vet vad du ska ändra på så är det viktigt att du analyserar situationen.
– Varför blev det tråkigt helt plötsligt? Varför är jag så trött? Varför vill jag sluta med detta? Varför känner jag mig omotiverad?

Det behöver inte vara att du tekniskt sett inte gillar styrketräning, det kan vara att du känner dig osäker på det du gör, eller att du ogillar människorna i din omgivning när du tränar, eller är det du som måste jobba på din självkänsla och sluta bry dig om att andra tittar?
För att hinna med förberedelsen av matlådor och inte bli stressad av att det är tidskrävande kanske du behöver kolla över din veckoplanering, byt dag eller laga två omgångar så tar det kortare tid.

Du är unik, din vardag är unik och likaså dina vanor. Ge det tid, gör vad som krävs och gör det inte mer omständligt än du måste, då blir det hållbart!

IMG_9090

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

5 tankar om “NÄR BLIR DET HÅLLBART?”