NEJ DET ÄR INTE DYRT MED PROTEINPULVER

Många tycker att kosttillskott är dyrt, speciellt proteinpulver som man kan få via kosten. Ja det är klart att du kan få det men hur mycket kostar en påse med 900 gram kyckling som innehåller ca 5 kycklingfileér? ca 80 kr. Om du då äter 1 till lunch och en till middag så räcker det knappt 2 dagar. Så på två dagar har du fått i dig två måltider med protein för 80 kronor. Det är ca 40 kronor per dag.

En påse med proteinpulver kostar ca 150-200 kronor för 1 kg och då håller den i ca en månad om du tar en skopa varje dag. Det blir 6 kronor per dag om påsen kostar 200 kr.

En annan sak som är värt att ta upp är omvandlingen i kroppen. Det är inte optimalt att äta kyckling eller livsmedel som kräver timmar att bryta ned direkt före eller efter träningen om man vill ha snabbt upptag. Visst du kan köpa en kvarg men den kostar ca 10 kronor och då får du i dig bara 16 g protein jämfört med 20 gram, så det blir ändå dyrare än proteinpulvret. Killarna som går på diet och behöver generellt större mängder mat för att få i sig större mängd av sitt dagliga proteinintag får dels i sig mer kalorier av att äta mer och måste också betala en större utgift på mat varje månad. Jag ser ingen anledning till det när man kan smyga ner i proteinpulver i gröten på morgonen som ger dessutom mycket godare smak 😉

Så min åsikt är nej jag tycker inte att det är dyrt. Det bästa är att man kan göra så många goda och nyttiga recept med det så när sötsuget triggas igång, så istället för att falla för den där mackan eller godiset välj ett nyttigare alternativ och NJUT av det. Jag har massor med recept längst uppe i menyn ” FOOD ” som ni kan ta inspiration ifrån.

Ha en fin dag!

IMG_2668

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke om “NEJ DET ÄR INTE DYRT MED PROTEINPULVER”