ÖKAD BEHÅRING i ANSIKTET AV STYRKETRÄNING?

Hej fina! Vill börja med att säga vilken otrolig förebild du är, helgrym!

Nu till min fråga. Har du upplevt att du fått ökat behåring? Har jag fattat det hela rätt så ökar testosteronhalten i kroppen vid mycket träning (framför allt styrketräning) och att man då kan få ökat behåring på kroppen. Detta är något jag själv upplever som tränar en hel del. Jag har t.ex. fått mörka ”fjun” på överläppen som kan liknas vid en mustach, hårigare armar osv. Vore jätteintressant med ett svar från dig på denna fråga.
Kram!

Hej tack finaste du 🙂

Ja det är sant att produktionen av testosteron ökar när man tränar hård styrketräning men det är väldigt individuellt om man märker av det eller ej. Jag vet att personer som har anorexia kan tappa mensen, få ökad behåring på kroppen och att det är väldigt vanligt när hormonerna är i obalans och har låg fett%, men jag skulle inte tro att en kvinnas kropp och dess hormoner skulle bli så obalanserade av enbart naturlig styrketräning.

Så här skriver tjejjouren.se:

“En av underhudsfettets funktioner är att skydda kroppen från kyla. Om fettet försvinner löser kroppen det genom att skapa tunn behåring, för att hålla värmen. Det är ett tydligt tecken på att man inte mår bra”

Förutom det ska man ha i åtanke på att det handlar mycket om gener och att det faktiskt är väldigt vanligt att kvinnor kan få ökad behåring på kroppen, speciellt när man blir äldre. Det är vanligare söder om Europa att tjejer får en liten mustasch eller längre hår på armarna, och om du inte har lagt märkte till det så är männen generellt sett hårigare än skandinaviska män. Det är alltså inget fel eller “udda” att ha det, vi alla är olika och alla har våra problemområden som man är mindre nöjd med.

 Men eftersom jag inte vet hur du ser ut, hur ditt liv ser ut eller hur din kosthållning ser ut så är det svårt för mig och säga om det skulle bero på enbart styrketräningen, men sannolikt inte.

/ Denice

IMG_5560v

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.