OLIKA MÅL MED KONDITIONSTRÄNING

Jag tillhör den kategorin som tränar kondition ca 10 gånger på 1 år, jag lyfter och rör mig ständigt på jobbet och som mest har min steg mätare visat 26 000 steg på ett arbetspass på 7,5 timmar. Det innebär att jag har en rätt hög ämnesomsättning och gör att jag kan hålla ner fettprocenten utan att behöva lägga till någon konditionsträning, hade jag däremot haft ett kontorsarbete hade jag utan tvekan tränat mer kondition. Det är viktigt att ha bra kondition även vid styrketräning eftersom ju mer syre du kan ge musklerna desto uthålligare blir du och återhämtningen mellan dina set blir bättre.

Hur ofta du borde träna kondition beror på som allt annat vilket mål du har, vill du enbart förbättra konditionen så skulle jag säga att du kan träna så ofta du vill och mår bra ut av. Och då menar jag inte 2 gånger per dag alla dagar i veckan för det håller inte i längden. Det viktigt att variera formen av träningen bara så den inte blir för ensidig, det skadar mer än vad det ger. Att till exempel enbart springa på löpband månad efter månad, år efter år skulle göra mycket skada på dina knän. Därför variera med långa distanser och intervaller på olika underlag, och framför allt gör något helt annorlunda som  HIIT, dansa eller simma! Det blir både roligare och det håller i längden, det blir en aktiv livsstil helt enkelt!

ICANIWILL Perform Tights Denice Moberg Noxbox-5

Är ditt mål att gå ner snabbt ett par kilo och vill öka din förbränning allmänt, då är det bästa tipset att lägga till korta och intensiva intervaller i din träning. Det ger en efterförbränning som håller i sig flera timmar efter ditt pass och bäst blir det om du kombinerar det med styrketräning. Eftersom när du lyfter tungt och bryter ner muskeln så kräver den extra energi för att återhämta sig och bygga sig starkare och det innebär flera timmar och ibland en hel dag efter ditt pass, beroende på hur tungt du tränat såklart.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “OLIKA MÅL MED KONDITIONSTRÄNING”