OPERATIONSDAGEN

På morgonen fick jag duscha i en desinfektionstvål två gånger och sedan klä på mig i rymliga rena kläder, smink och andra produkter var inte tillåtet. Jag skulle fasta 6h innan operationen och helst inte dricka stora mängder så det blev en väldig kontrast från att ha frossat godis och god mat hela helgen till att inte äta alls igår. Jag spydde nämligen upp maten jag hade fått på kliniken när jag kom hem, jag tror det var bilturen hem som gjorde mig lite illamående.

Men iallafall när jag låg där på britsen så fick jag ett jättemysigt täcke och de förklarade varje sak de skulle göra med mig, de förklarade även vad alla sladdar var till för och vad som skulle hända sedan när jag vaknat. Jag fick narkos via spruta och började skratta åt sjuksköterskorna av någon anledning, det kändes som att jag blev full på 2 minuter och hade tivoli i mitt huvud haha 🙂 Men jag hann knappt blinka så vaknade jag upp och hade nya bröst. Dock är det inte lika kul vid uppvaknandet, man fryser ganska mycket när narkosen går ut kroppen och man är bakfull istället, fast 10 gånger värre. Du får syrgas direkt och sedan blir du varm igen, man är väldigt trött och lugn i kroppen efteråt. Några timmar senare får du mat och nya värktabletter som ska lindra smärtan. Men tiden däremellan tyckte jag var lite jobbig, det gjorde rätt ont eftersom de skurit i bröstmuskeln för att placera implantatet där. Jag hade svårt att sätta mig upp i sängen själv och sträcka mig efter telefonen, men som tur varade det bara ett par timmar, när jag skulle hem så kunde jag klä på mig själv även om det gjorde väldigt ont. Man fick sova över där om man ville men jag åkte hem, jag ville vakna upp i min egna säng även om det skulle varit skönt att somna där på plats.

Personalen där är sååå fin. Man känner sig lugn och trygg och det märks att dem har koll på vad de gör. Jag kan varmt rekommendera Proforma till er tjejer som inte gillar sjukhusmiljö eller stressad personal. Jag hatar sjukhus annars men det kändes jättebra igår 🙂

IMG_4545 IMG_4555  IMG_4551

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

36 tankar om “OPERATIONSDAGEN”