ÖVERSTIMULANS GER MOTSATT EFFEKT PÅ DINA RESULAT

Igår så fick jag så mycket gjort. Början på veckan kändes tung, jag var less på att inte känna att jag fick ordning på mina arbetsdagar eller rutiner, och att jag bara hann hälften av mina vardagssysslor som jag tänkt göra i en HEL veckas tid. Sen upptäckte jag att jag har fått stress-eksem på kinderna och förstod att det kanske fanns en anledning till varför jag inte hunnit med mig och varför kroppen reagerar på det viset. Jag är alltid lite stressad emellanåt så när kroppen säger ifrån rent fysiskt så är det för mig ett ganska tydligt varningstecken på att jag bör ändra på något.

Så på tisdagen tog jag sovmorgon till 09.45 ( har inte sovit så länge sen jag var sjuk vid årsskiftet) och igår så klev jag upp 05.50 för att ta tunnelbanan in till stan för att träffa fina Cattis och prata om lite kommande förändringar m.m, sen hadejag ytterligare ett möte vid lunchtid med BB och även där planerade vi in nya projekt. Jättekul! Kände mig så inspirerad när jag var klar med båda mötena, det kändes så skönt att slippa sitta vid datorn en stund. Jag är egentligen en väldigt praktisk person och gillar arbeta med kroppen och inte huvudet alla gånger haha, jag tyckte exempelvis att det var jättekul att skruva ihop alla möbler även fast det tog ett par dagar att bli klar. Fast gardinerna var inte kul, för er som såg min story och undrade hur det gick med mitt tält jag skulle hänga upp så klippte jag av skiten. Mamma skulle dö av skratt om hon såg vad jag gjort. Det är inte rakt nånstans!

Men iallafall så när jag kände mig som mest stressad fick jag ändå tid att tänka och filosofera lite när inte kunde sitta vid datorn så nu börjar jag äntligen få lite struktur i huvudet på hur jag vill lägga upp mina arbetsdagar ( kommer inte alltid att gå men jag har ändå en plan) och hur jag ska göra för att slippa känna den där oron i kroppen av att inte hinna med. Den lättnaden känns så jäääkla bra så igår när jag hade jobbat från 07 på morgonen till 22 på kvällen så fick jag för mig att städa lägenheten, rensa viktiga papper och planera morgondagens jobb. Jag hade nog kunnat träna mitt andra gympass för kvällen bara för att jag kände mig så inspirerad.

Sagt med detta inlägg: Ibland behöver man avstånd och känna sig lite “uttråkad” för att hitta tillbaka. Det går inte att vara överstimulerad hela tiden. Tänk er ett barn som får leka heeela dagen utan avbrott. De somnar när de är trött, även om det är på golvet i lekrummet. De kräver mer uppmärksamhet när de blir uttråkad och hittar på mer rackartyg när de känner sig understimulerade. Så om du hela tiden är överstimulerad, har prestationskrav, tankar på träning, mat, kalorier och press på dig själv varje, varje dag så kommer det komma en period då man BEHÖVER avstånd, vila och känna sig understimulerad för att sakna det och hitta tillbaka till motivationen igen. Det betyder inte att du ger upp utan du skapar bara större möjligheter för dig själv att orka prestera ännu bättre. Jobba inte hårt, jobba smart.

IMG_0366 IMG_0371 IMG_0381

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

6 tankar om “ÖVERSTIMULANS GER MOTSATT EFFEKT PÅ DINA RESULAT”