PUTMAGE TROTS NYTTIG MAT – ENZYMER

Jag får ofta höra tjejer som skriver att de vill få bort “putmagen” trots att de är smala och äter nyttigt. Så jag tänkte skriva ett litet inlägg om det. För det behöver möjligtvis inte vad DU som gör fel utan det kan vara din mage som har svårt att bryta ner maten. 

Generellt sett så är det väldigt vanligt att man har svårt att bryta ner proteinrika livsmedel och fiberrik mat. Det är inget konstigt. Men rent spontant känner jag att det kan vara att du inte har en tillräckligt god tarmflora och saknar enzymer för att kunna bryta ner maten ordentligt oavsett om det är laktos, grönsaker eller proteiner. Alla människor föds med en viss enzympotential vilket gör att alla är olika känslig. Så vissa bör vara mer noggrann medans andra behöver bry sig mindre. Enzymer består av äggviteämne och protein som bryter ner mineraler och proteiner till mindre aminosyror så kroppen kan ta upp näringen. Har man inte tillräckligt med enzymer så blir det reaktion i tarmarna så du blir gasig eller uppsvullen och kan inte tillgodogöra dig maten på samma sätt.

Det finns satt köpa i hälsokostbutiker och är ett lika vanligt kosttillskott som vitaminer och mineraler, annars finns det också naturligt i rå mat så som färska grönsaker och okokt mat. Och jag kanske ska nämna att kroppen tillverkar egna enzymer också men behöver ibland hjälp på traven.

HÄR kan ni köpa enzymer, och HÄR kan ni läsa mer om enzymer 🙂

IMG_8305

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “PUTMAGE TROTS NYTTIG MAT – ENZYMER”