RESISTANCE BANDS ÖKAR MOTSTÅNDET, OM DU VÄLJER DET + VIDEOS

Jag fick några kommentarer på dessa videos att banden skulle göra det enklare istället för jobbigare i den excentriska fasen. Och ja det blir det om du tillåter dig själv att följa med bandets dragkraft, men om du behåller motståndet och kämpar emot dragkraften trots att ni går åt samma håll så blir det tyngre. Tänk dig att du har vinden i ryggen som trycker dig framåt men du försöker bromsa farten. Det blir ungefär samma sak med banden.

Ett litet tips när du utför benövningen är att när du går upp i toppläget så squeezar du skinkorna och går sakta ned igen. I toppläget där så ska du inte vila utan så snabbt du fått en upprätt position så går du ner och fortsätter spänna skinkorna. Sista repetitionen kan du pausa när du står i 90 grader och stå ett par sekunder.

Här är utmaningen egentligen att orka gå så långt ut/ner du kan. Bandet kommer göra det tyngre och du får extra träning för axlarna. Försök att inte vinkla handlederna allt för mycket även om det är lätt när bandet ligger emot. När du går tillbaka till startposition ska du göra det långsamt och inte vila i toppläget. Så när du går upp kan du stanna precis innan toppläget för att garantera att du inte vilar eller att bandet glider ner på armarna.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 tankar om “RESISTANCE BANDS ÖKAR MOTSTÅNDET, OM DU VÄLJER DET + VIDEOS”