SÅ BLEV MIN HOBBY ETT HELTIDSJOBB

Jag kan fortfarande inte förstå att jag sitter här och är egenföretagare och jobbar med det jag brinner för på heltid. Jag känner verkligen tacksamhet varje dag även om det är intensivt jobb utan rutiner och ledighet. Många tror att det är ett par bilder på Instagram sen är det klart men så enkelt är det inte, det är ett projekt varje vecka att få ihop allt. Det är allt ifrån långa transportresor till sent på nätterna till förberedelse innan resorna som att tvätta och göra klart sådant som måste vara klart innan avfärd ( exempelvis vissa fakturor och underlag i månadsslutet ) och massa mer. Arbetstiden per dygn kan bli upp mot 14h om vi reser, och en vanlig dag hemma brukar vara från att man kliver upp 07.00 till att man postar sista inlägget vid 21.00 på Instagram eller här på bloggen.

Det var svårt i början..
Hur som helst, för 2,5 år sedan så började allt. Jag hade länge velat börja träna och hade köpt massvis med gymkort de senaste åren som jag aldrig använde. Jag hade höga ambitioner på mig själv och kort tålamod så det slutade ofta i en besvikelse när jag inte lyckades uppfylla mina krav. Jag är som många andra att antingen ger man 100% eller så struntar man i det. Vilket är jättedumt när man vill skapa en ny vana och ny livsstil. Man fäller krokben för sig själv när det börjar bli tungt och struntar i träningen istället. Oftast är det brist på tid och ork som är boven så det krävs en helt annan planering och prioritering som man inte är van vid. Så det var det första jag fick lära mig. Att skapa tiden för det jag vill prioritera.

En annan sak som gjorde att jag inte fullföljde mina gymkort var att jag var osäker. Jag ville inte stå där och göra något som ändå inte funkade? Jag försökte lära mig via internet och kolla på andra men när resultaten inte kom så snabbt som de påstår på sociala medier så blev jag omotiverad. Tränade jag för dåligt eller åt jag för dåligt? jag hade ingen aning och inga pengar till att anlita en personlig tränare som kunde hjälpa mig.

Men strax därefter så träffade jag en kille som hjälpte mig med grunderna i knäböj, marklyft och alla de nödvändigaste övningarna. Jag följde med han när han skulle träna och på så vis blev jag mer självsäker och det blev roligare och roligare. Vanorna kom dock inte lika snabbt, det var ytterligare en utmaning att skapa rutiner och få det att gå ihop med jobb och fritid. Men när jag väl kommit igång med allt så blev jag FÖRÄLSKAD i livsstilen. Det blev enklare att vilja gå till gymmet när jag visste vad jag skulle göra och vågade testa lite nya saker själv.

Sedan vände det.. 
Efter ett halvår ungefär så fick jag jättefina resultat. Så en sommardag så la jag ut en vanlig bikinibild i spegeln och skrev i stil med ” sommaren är här” och sen började folk dela bilden och skriva “fitness inspiration” osv. Jag fattade ingenting. Men eftersom jag spenderade mycket tid i gymmet och det blev en del av min vardag så började jag även posta mer sådant och delningarna ökade. Jag tänkte flera gånger ” men herregud, hur kan dom tycka att lilla jag från kramfors är så speciell? Tycker fortfarande inte att jag är snyggare eller bättre än någon annan som kämpar för sina mål. Man ska ha lite tur på vägen också.

Samma höst hade jag nästan nått 50 000 följare och fått mina första sponsorer. Verkligen superkul att få känna att man gjorde något för sig själv och samtidigt kunna hjälpa andra. 1,5 år senare sa jag upp mig från mitt jobb, gjorde slut med min kille, startade ett aktiebolag och flyttade till Stockholm med ca 600 000 följare och började ett nytt äventyr. Det var omtumlande men det absolut bästa val jag gjort. Det har varit givande på alla sätt och vis och jag är stolt över att jag vågade bryta mönstret och göra någonting annat. I början hade jag varken stöd från vänner eller familj ( förutom mina bästa vänner ). De var väldigt skeptisk mot allt och kunde inte förstå vad som skulle bli bättre där nere i Stockholm. Men nu i slutändan så förstår dem bättre och är glad för min skull.

Så detta var alltså inte planerat på något vis. Jag hade varken pengar, kunskap, nyaste gymmet eller stödet till komma dit jag är idag. Man kan verkligen göra SÅ mycket med bara viljan så oavsett vad du hittar för ambition i livet så låt dig inte begränsas av omgivningen. Just nu sitter jag på flyget hem från Schweiz med min underbara familj och har jobbat ihop i helgen. Allt kan ändras på ett ögonblick!

Xxx

Här kommer ett litet utkast från kamerarullen från i helgen 🙂 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “SÅ BLEV MIN HOBBY ETT HELTIDSJOBB”