SÅ FÅR DU KONTAKT I MUSKELN

Hjärnan hänger ihop med musklerna genom nervsystemet. Ett exempel är när man står i spegeln och ska göra något bakom huvudet så blir det spegelvänt och man måste tänka tvärtom för att man ska göra rätt. 

Samma sak är det när man styrketränar. När du utför en rörelse för första gången så är du enbart fokuserad på att få den från A till B och det är svårt att känna hur rätt muskler blir aktiverade tills att du fått in tekniken. Därför ska du inte ge upp en övning på en gång för att den inte “tar”, saken är att det kan vara du utför den fel så det är viktigt att du kontrollerar vinklar på handleder, armbågar, rygg, knän, nacke och hållning under rörelsen. Hur gör dom och hur gör jag?

Hur får man kontakt  i muskeln man vill ska kännas? Sänk vikten och gör långsamma och strikta repetitioner tills du känner att du blir varm och det börjar brännas, öka lite och gör likadant tills du hittat en lagom vikt som ger dig kontakt i muskeln med rätt belastning för att utföra de repetitioner du tänkt göra.

Ge det tid och gör hellre några set extra innan du gör ditt “riktiga” set för att säkerställa att du får maximal kontakt och muskeltillväxt i den muskelgrupp du är där och tränar för, annars kan du lika gärna göra något annat!

IMG_1502

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.