SÅ LÄNGE BRUKAR JAG VILA UNDER TRÄNINGEN

Små muskler behöver kortare vila, större muskler kräver lite längre.

Jag brukar vanligtvis vila mellan 1-2 minuter och ibland 3 minuter om jag gjort ett drop set när jag tränat ben till exempel, men rent generellt så försöker jag hålla vilotiden ganska kort. Ibland vilar jag bara 1 minut trots att jag tränar ben, det beror på hur jag känner mig och hur mycket energi jag har. I slutändan vill jag att passet ska bli intensivt och jobbigt, skulle jag vila ut helt mellan varje set så blir det inte samma belastning för musklerna och har du otur så får du inte lika bra resultat på sikt eftersom det inte blir samma nedbrytning.

Bryter du inte ned musklerna så kommer dom inte kunna växa sig starkare. Återhämtningen har en avgörande effekt också men det är inte det vi ska prata om nu utan ta detta tankesätt till hjälp om du är osäker på hur länge du ska vila ” Orkar du lyfta lika tungt i slutet på dina set så tränar du antingen för lätt eller vilar för länge” Det ska bli tyngre och jobbigare ju längre in i passet du kommer.

Sen finns det pratkvarnar på gymmet som kan komma och störa mitt i allt, för att kompensera den vilotiden öka vikten på just det setet. Det ska du orka eftersom du fått extra vilotid. Då “kompenserar” du vilotiden lite. Det funkar för mig iallafall.

IMG_2814gf

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 tankar om “SÅ LÄNGE BRUKAR JAG VILA UNDER TRÄNINGEN”